Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.
Romana Stryková, Kolín
Ingredience
- 500 g tresčího filé
- 1/2 citronu
- 250 g žampionů
- 250 g fazolek
- 375 g brambor
- 2 cibule
- 50 g rostlinného tuku
- dle potřeby sůl a pepř
- 125 ml bílého vína
- podle chuti směs koření na ryby
- 1 hrst hladkolisté petržele
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tresku opereme pod studenou vodou, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Potom ji osušíme, osolíme a nakrájíme na kousky.
-
Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Fazolové lusky zbavíme vláken a rozpůlíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nasekáme na kolečka.
-
Ve větším hrnci rozpustíme tuk a osmahneme na něm cibuli, přidáme žampiony, fazolky a brambory. Vše krátce podusíme.
-
Potom zeleninovou směs osolíme, opepříme a zalijeme 250 ml vody. Dusíme asi 15 minut a přidáme nakrájenou tresku. Pak vlijeme víno a dusíme doměkka, podle chuti můžeme přidat koření na ryby, sůl a čerstvě namletý pepř. Podáváme posypané petrželkou.
Tip redakce
Pro zjednodušení přípravy můžeš tresku naložit do marinády z oleje, citronové šťávy a koření na ryby. Nech ji odležet 30 minut.