Reklama
Treska se žampiony
Fotogalerie:

Treska se žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Ingredience

  • 500 g tresčího filé
  • 1/2 citronu
  • 250 g žampionů
  • 250 g fazolek
  • 375 g brambor
  • 2 cibule
  • 50 g rostlinného tuku
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 125 ml bílého vína
  • podle chuti směs koření na ryby
  • 1 hrst hladkolisté petržele

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Tresku opereme pod studenou vodou, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Potom ji osušíme, osolíme a nakrájíme na kousky.

  2. krok2

    Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Fazolové lusky zbavíme vláken a rozpůlíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nasekáme na kolečka.

  3. krok3

    Ve větším hrnci rozpustíme tuk a osmahneme na něm cibuli, přidáme žampiony, fazolky a brambory. Vše krátce podusíme.

  4. Potom zeleninovou směs osolíme, opepříme a zalijeme 250 ml vody. Dusíme asi 15 minut a přidáme nakrájenou tresku. Pak vlijeme víno a dusíme doměkka, podle chuti můžeme přidat koření na ryby, sůl a čerstvě namletý pepř. Podáváme posypané petrželkou.

Tip redakce

Pro zjednodušení přípravy můžeš tresku naložit do marinády z oleje, citronové šťávy a koření na ryby. Nech ji odležet 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Určitě ji vyzkoušej, nám moc chutnala. Petra Geletičová, Smirady
Škola vaření /09.10.16
Pečený čaj z letního ovoce

Pečený čaj z letního ovoce

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Škola vaření /07.08.18
Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Syn ryby nejí, ale takhle je má rád.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Škola vaření /29.07.16
Linečtí smajlíci

Linečtí smajlíci

Chceš zabavit děti, aby nezlobily? Udělej jim linecké těsto podle našeho receptu. Děti ...
Škola vaření /25.08.11
Dezert Odpušťáček

Dezert Odpušťáček

Vnuk (10) zlobil a chtěl obměkčit maminku. Tohle pro ni vytvořil.
Irena Poláková, ...
Škola vaření /18.05.11
Nadívaná telecí kýta

Nadívaná telecí kýta

Jemné telecí masíčko patří k mým nejoblíbenějším. Pokud tento pokrm připravuji na ...

Škola vaření /06.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu