Reklama
Treska se žampiony
Fotogalerie:

Treska se žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Ingredience

  • 500 g tresčího filé
  • 1/2 citronu
  • 250 g žampionů
  • 250 g fazolek
  • 375 g brambor
  • 2 cibule
  • 50 g rostlinného tuku
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 125 ml bílého vína
  • podle chuti směs koření na ryby
  • 1 hrst hladkolisté petržele

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Tresku opereme pod studenou vodou, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Potom ji osušíme, osolíme a nakrájíme na kousky.

  2. krok2

    Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Fazolové lusky zbavíme vláken a rozpůlíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nasekáme na kolečka.

  3. krok3

    Ve větším hrnci rozpustíme tuk a osmahneme na něm cibuli, přidáme žampiony, fazolky a brambory. Vše krátce podusíme.

  4. Potom zeleninovou směs osolíme, opepříme a zalijeme 250 ml vody. Dusíme asi 15 minut a přidáme nakrájenou tresku. Pak vlijeme víno a dusíme doměkka, podle chuti můžeme přidat koření na ryby, sůl a čerstvě namletý pepř. Podáváme posypané petrželkou.

Tip redakce

Pro zjednodušení přípravy můžeš tresku naložit do marinády z oleje, citronové šťávy a koření na ryby. Nech ji odležet 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karbanátky se sýrovou náplní

Karbanátky se sýrovou náplní

U nás se servírují se zeleninovým salátem. Lenka Němcová, Plňovice
Škola vaření /26.08.16
Závin se žampiony a točeňákem

Závin se žampiony a točeňákem

Je vynikající se zeleninovým salátem.
Pavlína Vintrová, Hradec Králové
Škola vaření /17.02.10
Bochánky s medvědím česnekem

Bochánky s medvědím česnekem

Markéta Malá, Mělník

Škola vaření /06.03.18
Kakaová bábovka s višněmi

Kakaová bábovka s višněmi

Skvělá letní pochoutka nejen pro děti, ale i pro dospělé. Oslaď si život touto ...

Škola vaření /23.07.17
Jablečný závin

Jablečný závin

Moučníky od maminky mám moc rád a tenhle už zvládnu připravit i sám.
...
Škola vaření /16.11.09
Bramborový závin s uzeným

Bramborový závin s uzeným

Jako příloha se hodí špenát nebo zelí.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /14.09.16
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama