Reklama
Treska se žampiony
Fotogalerie:

Treska se žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Ingredience

  • 500 g tresčího filé
  • 1/2 citronu
  • 250 g žampionů
  • 250 g fazolek
  • 375 g brambor
  • 2 cibule
  • 50 g rostlinného tuku
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 125 ml bílého vína
  • podle chuti směs koření na ryby
  • 1 hrst hladkolisté petržele

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Tresku opereme pod studenou vodou, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Potom ji osušíme, osolíme a nakrájíme na kousky.

  2. krok2

    Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Fazolové lusky zbavíme vláken a rozpůlíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nasekáme na kolečka.

  3. krok3

    Ve větším hrnci rozpustíme tuk a osmahneme na něm cibuli, přidáme žampiony, fazolky a brambory. Vše krátce podusíme.

  4. Potom zeleninovou směs osolíme, opepříme a zalijeme 250 ml vody. Dusíme asi 15 minut a přidáme nakrájenou tresku. Pak vlijeme víno a dusíme doměkka, podle chuti můžeme přidat koření na ryby, sůl a čerstvě namletý pepř. Podáváme posypané petrželkou.

Tip redakce

Pro zjednodušení přípravy můžeš tresku naložit do marinády z oleje, citronové šťávy a koření na ryby. Nech ji odležet 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketa se sýrem a slaninou

Cuketa se sýrem a slaninou

Snažíme se jíst zdravě, a tak vaříme k večeři jen lehká jídla. Cuketa je ideální ...
Škola vaření /17.09.09
Pečené kuřecí stehno  s hráškem

Pečené kuřecí stehno s hráškem

Kdo má rád, ozdobí osmaženou slaninou.

Romana Cibulková, Hodonín

Škola vaření /11.10.16
Tlačenka mortadela

Tlačenka mortadela

Výborná pochoutka na studené mísy.

Helena Macková, Vsetín

Škola vaření /06.01.17
Masové bramboráky

Masové bramboráky

Sice jsou míň křupavé než klasické bramboráky, ale o to víc jsou šťavnaté.

...
Škola vaření /07.11.17
Králičí hřbet v kabátku

Králičí hřbet v kabátku

Ještě hranolky a zelenina a je hotovo!

Martina Antalová, Odolena Voda 

Škola vaření /25.05.16
Citácie

Citácie

Moučník plný oříšků a kandovaného ovoce.
Barbora Šičová, Ivančice
Škola vaření /11.04.11
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama