Reklama
Treska se žampiony
Fotogalerie:

Treska se žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Ingredience

  • 500 g tresčího filé
  • 1/2 citronu
  • 250 g žampionů
  • 250 g fazolek
  • 375 g brambor
  • 2 cibule
  • 50 g rostlinného tuku
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 125 ml bílého vína
  • podle chuti směs koření na ryby
  • 1 hrst hladkolisté petržele

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Tresku opereme pod studenou vodou, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Potom ji osušíme, osolíme a nakrájíme na kousky.

  2. krok2

    Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Fazolové lusky zbavíme vláken a rozpůlíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nasekáme na kolečka.

  3. krok3

    Ve větším hrnci rozpustíme tuk a osmahneme na něm cibuli, přidáme žampiony, fazolky a brambory. Vše krátce podusíme.

  4. Potom zeleninovou směs osolíme, opepříme a zalijeme 250 ml vody. Dusíme asi 15 minut a přidáme nakrájenou tresku. Pak vlijeme víno a dusíme doměkka, podle chuti můžeme přidat koření na ryby, sůl a čerstvě namletý pepř. Podáváme posypané petrželkou.

Tip redakce

Pro zjednodušení přípravy můžeš tresku naložit do marinády z oleje, citronové šťávy a koření na ryby. Nech ji odležet 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jablkové lívance

Jablkové lívance

Jsou báječně nadýchané, děti je milují. Kdykoli je připravím, okamžitě zmizí. ...
Škola vaření /13.02.17
Kotlety se smetanovými bramborami

Kotlety se smetanovými bramborami

Pokrmy připravované v jedné míse či hrnci ti ušetří čas.

David Šebek, ...

Škola vaření /21.08.17
Nádivka jako muffinky

Nádivka jako muffinky

Zvykla jsem si místo bábovky péct muffiny, proč by se podobně nedala inovovat i ...

Škola vaření /19.03.17
Perník z kofoly

Perník z kofoly

Můj oblíbený recept na moučník je opravdu velmi jednoduchý. Tento výborný perník ...
Škola vaření /25.06.10
Tříbarevné tvarohové řezy

Tříbarevné tvarohové řezy

Babička mi trošku pomáhá, ale za chvilku si troufnu upéct tuhle dobrotu úplně sám.
...
Škola vaření /24.11.10
Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Do brambor zkus přidat sekanou mladou cibulku, všem bude určitě chutnat.

Lenka ...

Škola vaření /08.06.16
 

Nejnovější

Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku....
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Řízečky v balíčku

Řízečky v balíčku

Zajímavá úprava, ideální jako oběd pro návštěvu.

Marta Beníčková, Veverská ...

Všehochuť /19.10.17
Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...

Všehochuť /18.10.17
Kapaný dort

Kapaný dort

Ještě teplý potřeme zavařeninou, necháme vychladnout a posypeme kokosem.


Libuše ...

Sladký život /18.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama