Reklama
Třená bábovka
Fotogalerie:

Třená bábovka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Studium na gymnáziu je někdy trochu náročné. Abychom se odreagovaly, hodně sportujeme, ale taky občas zabloudíme do kuchyně.
Lucka a Bára Strakovy (dvojčata), 15 let, Praha

Ingredience

  • 1 hrnek cukr krupice
  • 3 lžíce kakao
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 3 vejce
  • 1/4 hrnku olej
  • čokoláda na vaření
  • prášek do pečiva
  • šťáva citrónová
  • 1 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

56 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hrnek cukru vysypeme do mísy, přidáme vanilkový cukr, 3 – 4 vejce a vymícháme do hladka. Do směsi přidáme olej a mléko.
  2. krok2
    Vše promícháme a potom začneme pomalu po lžících vsypávat polohrubou mouku s práškem do pečiva. Pro lepší chuť bábovky přidáme do těsta trochu citronové šťávy. Část této směsi vlijeme do předem máslem vymazané a moukou vysypané formy a do zbytku vsypeme kakao.
  3. krok3
    Dobře promícháme. Hnědou kakaovou směs nalijeme na bílou směs a dáme péct do předem vyhřáté horkovzdušné trouby na 45 minut (pečeme při 180 oC). Po upečení hotovou bábovku ozdobíme čokoládovou polevou a kokosem.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Tuhle dobrotu zvládne připravit i malá školačka. Karla Hellingerová, Trutnov
Škola vaření /19.10.10
Sýrové brambory

Sýrové brambory

Sýr si vyber podle své chuti, může to být eidam nebo i hermelín.

Lída Holubová, ...

Škola vaření /15.09.16
Rychlé tvarohové vdolečky

Rychlé tvarohové vdolečky

Mně i mému bráškovi Honzíkovi chutnají.
Matěj Tomek, Drnovice
Škola vaření /23.12.11
Pastinákové donuty

Pastinákové donuty

Formu si zvol podle sebe, dají se udělat i muffiny.

Božena Kolářová, ...

Škola vaření /18.09.17
Bílá zelná polévka

Bílá zelná polévka

Vaříme ji u nás v jižních Čechách.
Pavlínka Libová, Tábor
Škola vaření /25.03.10
Špagety s kuřecím masem

Špagety s kuřecím masem

Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.
Petr Kamarád, Praha
Škola vaření /21.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu