Ingredience
- 1 hrnek cukr krupice
- 3 lžíce kakao
- 2 hrnky mouka polohrubá
- 3 vejce
- 1/4 hrnku olej
- čokoláda na vaření
- prášek do pečiva
- šťáva citrónová
- 1 cukr vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hrnek cukru vysypeme do mísy, přidáme vanilkový cukr, 3 – 4 vejce a vymícháme do hladka. Do směsi přidáme olej a mléko.
-
Vše promícháme a potom začneme pomalu po lžících vsypávat polohrubou mouku s práškem do pečiva. Pro lepší chuť bábovky přidáme do těsta trochu citronové šťávy. Část této směsi vlijeme do předem máslem vymazané a moukou vysypané formy a do zbytku vsypeme kakao.
-
Dobře promícháme. Hnědou kakaovou směs nalijeme na bílou směs a dáme péct do předem vyhřáté horkovzdušné trouby na 45 minut (pečeme při 180 oC). Po upečení hotovou bábovku ozdobíme čokoládovou polevou a kokosem.