Reklama
Tortellini s kuřecím a zeleninou
Fotogalerie:

Tortellini s kuřecím a zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

Ingredience

  • z 1 prsní řízky kuřete
  • 1 menší balení tortellini plněných masem nebo sýrem
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • podle chuti bazalka
  • 1 lilek
  • 1 malá cuketa
  • podle potřeby olivový olej
  • 6 rajčat
  • na vymazání pekáče tuk
  • 150 g balkánského sýra
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Do osolené vody dáme vařit kuřecí maso s na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu s bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Lilek a cuketu nakrájíme podélně na řízky asi 1 cm široké, osolíme je z obou stran a dáme stranou. Asi za 30 minut je odsajeme ubrouskem a suché plátky krátce osmažíme na pánvi s troškou olivového oleje. Uvařené maso vyndáme, nakrájíme na kousky a vývar použijeme například na polévku.

  2. Na rajčatech nakrojíme slupky a vložíme je do hrnce. Pak je přelijeme vařící vodou, oloupeme
    a nakrájíme na plátky. V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na sáčku.

  3. Pekáč vymažeme tukem. Na dno naskládáme těstoviny, plátky rajčat, kousky kuřecího masa,
    posypeme částí nastrouhaného sýra, překryjeme plátky lilku a cukety, následuje vrstva těstovin, rajčat, masa, sýra, lilku a cukety. Poslední je vrstva těstovin.

  4. Rozkvedláme vejce a zalijeme jimi připravené suroviny v pekáči. Nesolíme. Pekáč zakryjeme
    a dáme asi na 30 minut zapékat do trouby vyhřáté na 180 °C (sýr se musí rozpustit a vrchní vrstva se musí zabarvit dozlatova).

  5. Na pánvičku, kde jsme smažili zeleninu, nalijeme trošku olivového oleje, přidáme česnek nakrájený nadrobno, osmahneme a přidáme na kostičky nakrájený zbytek rajčat a zbytek balkánského sýra. Pokud nám zbude cuketa nebo lilek, můžeme je rovněž nakrájet a přidat na pánev. Okořeníme bazalkou a krátce osmažíme. Směs z pánvičky navršíme na hotové jídlo.


Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bochánky se špenátem

Bochánky se špenátem

Se zeleninou jsou chutné i zdravé. Petra Zídková, Pelhřimov
Škola vaření /24.07.17
Teplé chlebíčky

Teplé chlebíčky

Tak to je můj recept na rychlou svačinu, kterou si často připravuji.
Jana Cibuľová, ...
Škola vaření /02.03.10
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

Do nádivky nezapomeň vmíchat nasekané čerstvé bylinky.

Zdena Pazderová, ...

Škola vaření /13.08.16
Pivovarský guláš s křenem

Pivovarský guláš s křenem

Eva Přecechtělová, Chropyně

Škola vaření /04.03.19
Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Do brambor zkus přidat sekanou mladou cibulku, všem bude určitě chutnat.

Lenka ...

Škola vaření /08.06.16
Uzené maso schované v balíčku

Uzené maso schované v balíčku

Připraveno podle receptu

Martina Havláta z Kralup nad Vltavou

Škola vaření /09.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu