Reklama
Těstoviny se sýrovou omáčkou
Fotogalerie:

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jíme všechno, co mamka uvaří, ale těstoviny máme ze všeho nejraději. Uvař si naši oblíbenou pochoutku!
Anna Geraldine a Alexandra Chloe Winkel, Praha

Ingredience

  • 500 g těstoviny
  • 1 lžička sůl
  • 250 g čedar
  • 1 trojúhelníček sýr tavený
  • 10 g rama na vaření
  • 1/2 hrnku mléko

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hrnci v osolené vodě podle návodu uvaříme těstoviny. Mezitím nakrájíme goudu nebo čedar na kostičky.
  2. krok2 Do menšího hrnce nalijeme půl hrnku mléka, přidáme nakrájený sýr, trojúhelník taveného sýr a na velmi mírném ohni za stálého míchání oba sýry dokonale rozpustíme.
  3. krok3 Do ještě horkých uvařených těstovin přidáme ramu, zamícháme a pak přilijeme mléko s rozpuštěnými sýry. Promícháme a můžemem podávat. My si někdy jídlo dochutíme kečupem a okurkou nakrájenou na kolečka.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezlepkové karbanátky

Bezlepkové karbanátky

Škrobem bez problémů nahradíš strouhanku. Marie Bártová, Hradec Králové
Škola vaření /02.09.16
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Želatinový dort

Želatinový dort

Není těžký a výsledek je super.
Nikola Koubková, 10 let, Dolní Libchavy
Škola vaření /27.12.11
Fazolová mňamka

Fazolová mňamka

Hodí se, potřebuješ-li rychlou večeři.
Tereza Slámová, Karviná
Škola vaření /20.02.10
Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín

Škola vaření /23.06.18
Plněná kapsa s omáčkou

Plněná kapsa s omáčkou

Večeře byla jako z drahé z restaurace.

Ivana Konvičková, Jílové

Škola vaření /05.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu