Reklama
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Fotogalerie:

Těstoviny s dýňovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Klára Macurková, Liberec

Ingredience

  • 1 menší dýně hokaido
  • 2 menší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 60  g másla
  • 100  ml bílého vína
  • 200  ml zeleninového vývaru
  • 500  g těstovin
  • 200  ml smetany
  • 6 lžic parmazánu+ na ozdobu
  • podle chuti petržel a tymián
  • na ozdobu piniové oříšky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky.

  2. Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo a 10 minut na mírném ohni orestujeme cibuli. Přidáme na 5 minut česnek, poté dýni a vše společně opečeme dozlatova.

  3. Přilijeme víno a vývar. Vše dusíme doměkka a občas promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu.

  4. Měkkou dýni rozmělníme šťouchadlem na brambory, nevadí, když zůstanou kousky. Vlijeme smetanu a směs necháme projít varem.

  5. Nakonec vmícháme parmazán s bylinkami a vzniklou omáčkou zalijeme těstoviny. Před podáváním ozdobíme oříšky a špetkou parmazánu.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Listové měšce s překvapením

Listové měšce s překvapením

Lucie Šimůnková, Skřivany
Škola vaření /23.07.18
Plněná roláda se sýrem

Plněná roláda se sýrem

Máme ji rádi s chlebem nebo s brambory.

Helena Uhříková, Vsetín

Škola vaření /07.01.17
Sýrová pizza

Sýrová pizza

Maminka sice pomáhá, ale umím ji skoro sama.

Nikolka Hegrová, 6 let, Bílina

Škola vaření /20.05.14
Kefírová buchta

Kefírová buchta

Velice jemná a chutná, taková je buchta s kefírem. Navíc je i zdravá ...
Škola vaření /07.06.10
Čokoládové muffinky

Čokoládové muffinky

Mám ráda moučníky a ty nejlepší umím dokonce sama upéct.
Lenka Petrášová, ...
Škola vaření /10.10.08
Pomazánka „Fialka“

Pomazánka „Fialka“

Je zajímavá svou výraznou barvou a chutí po uzeném sýru.
Zuzka Skoumalová, ...
Škola vaření /21.07.12
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama