Místo petrželky můžeš přidat bazalku.
Jiřina Drážková, Sokolov
Ingredience
- 250 g krátkých těstovin
- podle chuti sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky karí koření
- 1 šalotka
- 300 g pečeného kuřecího masa
- 1 ananasový kompot
- trocha drceného pepře
- 150 g zakysané smetany
- 10 oliv
- 1 snítka zelené petrželky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Propláchneme je studenou vodou, necháme okapat a nasypeme do mísy.
-
2. Zalijeme je olejem rozmíchaným s karí kořením, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, na kousky nasekané kuřecí maso a kousky ananasu. Podle chuti osolíme a opepříme. Poté vmícháme smetanu a posypeme petrželkou s olivami.