Reklama
Telecí řízek s křenem
Fotogalerie:

Telecí řízek s křenem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ostrý křen mě vždycky pěkně protáhne, říká se, že podporuje trávení.

Linda Hradecká, Rakovník

Ingredience

  • 100 g másla
  • kousek křenu (asi 8 cm)
  • 1 hrst petrželové natě
  • 3 lžíce strouhanky
  • 500 g telecí kýty
  • trocha soli a pepře
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • Příloha:
  • 1 kg brambor
  • 4 lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Křen nastrouháme na jemné straně struhadla. Petrželovou nať nasekáme najemno. Vše nasypeme do misky, přidáme 3 lžíce strouhanky a máslo a utřeme.

  2. krok2

    2. Telecí maso naporcujeme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme z obou stran v hladké mouce a zprudka osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji.

  3. krok3

    3. Plátky přemístíme do zapékací nádoby, na každý řízek naneseme porci křenové směsi a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Zapékáme 15 minut. Brambory uvaříme a necháme vystydnout. Nakrájené osmahneme na oleji.

Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Určitě ji vyzkoušej, nám moc chutnala. Petra Geletičová, Smirady
Škola vaření /09.10.16
Červená pomazánka

Červená pomazánka

S jablkem budou chuťovky šťavnatější.
Lenka Vašutová, Litoměřice
Škola vaření /18.11.10
Slavnostní bujon

Slavnostní bujon

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky ...

Škola vaření /02.12.16
Zapečený květák s rajčaty

Zapečený květák s rajčaty

Lehký jako pírko

Podle receptu Ivety Pavlicové z Břeclavi

Škola vaření /25.07.18
Ořechový chlebík s rajčatovou směsí

Ořechový chlebík s rajčatovou směsí

Jana Svoradová, Hodonín

Škola vaření /04.04.18
Brambory plněné mletým masem a sýrem

Brambory plněné mletým masem a sýrem

Jednoduchý a výborný recept na brambory plněné mletým masem a sýrem mne naučila moje ...
Škola vaření /04.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu