Reklama
Tekuté tvarůžky
Fotogalerie:

Tekuté tvarůžky

Kateřina Gajová

Brno
Je to pikantní polévka pro silné jedince.
Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 600 ml mléko sojové
  • 1-2 lžíce pivo
  • 1 lžička máslo
  • 1 balíček tvarůžky olomoucké
  • 4 lžíce tvaroh nízkotučný
  • dle potřeby kmín mletý

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mléka nasypeme kmín, přidáme pivo a máslo a přivedeme k varu.
  2. Tvarůžky pokrájíme na menší kousky a vložíme do horkého mléka. Mícháme, dokud se tvarůžky nerozpustí (je dobré použít metličku).
  3. Tvaroh našleháme a rozdělíme do dvou misek. Na něj nalijeme polévku a posypeme ji kmínem. Podáváme s celozrnným pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Tento recept mám od kamarádky a moc mi chutná. Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /15.08.17
Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Léto mám rád – i právě díky borůvkám, které svou skvělou chutí oživí každý ...

Škola vaření /22.09.13
Kokosový beránek

Kokosový beránek

Maminčin recept předám i své dceři.
Blanka Zborníková, Horní Stropnice
Škola vaření /14.04.14
Márinčin džem s vanilkou a mandlemi

Márinčin džem s vanilkou a mandlemi

Tetiny zavařeniny byly slavné v celé rodině.

Anna Vyskočilová, Příbram

Škola vaření /17.05.17
Slané muffiny

Slané muffiny

Děti je mají rády na svačinu.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Škola vaření /05.02.13
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Mám moc hodnou a šikovnou maminku, která celé naší rodině vyvařuje dobroty, ačkoliv ...
Škola vaření /21.07.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu