Reklama
Reklama
Taštičky se zelím
Fotogalerie:

Taštičky se zelím

Renek Koudelka

Prostějov
Dobré jídlo přece stojí za trochu námahy.
Renek Koudelka, Prostějov

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 50 g slanina anglická
  • 100 g šunka
  • 300 g zelí kysané
  • 1 lžíce olej
  • špetka paprika sladká mletá
  • dle chuti kmín
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

18

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na kostky, které opečeme na oleji. Přidáme okapané pokrájené zelí a dusíme zhruba 10 minut. 
  2. Okořeníme a necháme vychladnout. Listové těsto vyválíme a tvořítkem vykrojíme kolečka, doprostřed dáme trochu náplně a konce pevně spojíme.
  3. Taštičky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 15–20 minut při 180 °C.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karotkový chlebíček

Karotkový chlebíček

Připraveno podle receptu Marka Stoklasy z Brna
Škola vaření /30.03.18
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Dá se jíst i k večeři nebo na snídani.


Klárka Pejchalová, 11 let, Praha

Škola vaření /28.03.17
S hráškem a slaninou

S hráškem a slaninou

Tato dobrota se nám asi nikdy nepřejí.

Irena Ivanova, Ostrava

Škola vaření /29.09.16
Falešná  dršťková

Falešná dršťková

Snadná, rychlá a zdravá polévka.

Renáta Juříčková, Jeseník nad Odrou

Škola vaření /31.10.16
Zapékané brambory s cibulí a sýrem

Zapékané brambory s cibulí a sýrem

Málokdo ví, že cibule prospívá diabetikům.

Kateřina Krejčová, Zlín

Škola vaření /26.05.16
Ďábelská topinka

Ďábelská topinka

Pomazánku s sebou beru i na dovolenou.
Hana Rožnovská, Černá Hora
Škola vaření /05.11.09
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama