Oboje máme moc rádi, někdy dělám ty sladké, jindy dáme přednost slané verzi.
Erika Kostková, Most
Ingredience
- Bramborové těsto:
- 1 kg vařených brambor
- 200 g hrubé mouky
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1. náplň:
- 1/2 sklenice švestkových povidel
- 1 lžička rumu
- 1/4 lžičky skořice
- podle chuti smažená strouhanka
- trocha cukru moučky
- na potření máslo
- 2. náplň:
- 200 g měkkého nebo šunkového salámu
- 1-2 cibule
- 2 vejce
- trocha sádla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Bramborové těsto připravíme z vypsaných ingrediencí. Na pomoučeném vále je vyválíme na plát a vykrájíme kolečka.
-
2. Ta pak plníme buď povidly s rumem a skořicí, nebo salámovou náplní – pokrájený salám osmahneme na části cibule, zalijeme vejci a necháme srazit.
-
3. Naplněná kolečka přehneme a okraje pevně přitiskneme. Taštičky ihned vhodíme do hrnce s vařící vodou. Vaříme asi 10 minut, dokud nevyplavou, pak je vyjmeme a necháme okapat.
-
4. Povidlové taštičky sypeme moučkovým cukrem a osmaženou strouhankou, případně je ještě pokapeme máslem. Salámové taštičky pokapeme sádlem a zdobíme osmaženou cibulí.