Reklama
Taštička na dva způsoby
Fotogalerie:

Taštička na dva způsoby

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Oboje máme moc rádi, někdy dělám ty sladké, jindy dáme přednost slané verzi.

Erika Kostková, Most

Ingredience

  • Bramborové těsto:
  • 1 kg vařených brambor
  • 200 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1. náplň:
  • 1/2 sklenice švestkových povidel
  • 1 lžička rumu
  • 1/4 lžičky skořice
  • podle chuti smažená strouhanka
  • trocha cukru moučky
  • na potření máslo
  • 2. náplň:
  • 200 g měkkého nebo šunkového salámu
  • 1-2 cibule
  • 2 vejce
  • trocha sádla

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Bramborové těsto připravíme z vypsaných ingrediencí. Na pomoučeném vále je vyválíme na plát a vykrájíme kolečka. 

  2. 2. Ta pak plníme buď povidly s rumem a skořicí, nebo salámovou náplní – pokrájený salám osmahneme na části cibule, zalijeme vejci a necháme srazit. 

  3. 3. Naplněná kolečka přehneme a okraje pevně přitiskneme. Taštičky ihned vhodíme do hrnce s vařící vodou. Vaříme asi 10 minut, dokud nevyplavou, pak je vyjmeme a necháme okapat. 

  4. 4. Povidlové taštičky sypeme moučkovým cukrem a osmaženou strouhankou, případně je ještě pokapeme máslem. Salámové taštičky pokapeme sádlem a zdobíme osmaženou cibulí.


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bůček pečený s meruňkami

Bůček pečený s meruňkami

Každému masu trocha piva jen prospěje. Libor Pokorný, Ostrava
Škola vaření /28.07.17
Rafaelo řezy

Rafaelo řezy

Patří k mým nejoblíbenějším.
Simona Otevřelová, Linhartice
Škola vaření /28.06.10
Kuřecí prsa na moštu

Kuřecí prsa na moštu

Vanda Spurná, Chropyně

Škola vaření /21.02.18
Domácí pizza

Domácí pizza

Upeč ji rodičům k večeři, budou koukat!
Patrik Půlpán, Slatiňany
Škola vaření /27.09.11
Sluníčko z kulatého bochníku

Sluníčko z kulatého bochníku

Takový dort potěší dospělé i děti.

Zbyněk Boehm, Chválenice

Škola vaření /14.02.17
Italské filé

Italské filé

Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Alena Koukalová, Sezimovo Ústí

Škola vaření /17.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu