Reklama
Sýrový závin se salámem
Fotogalerie:

Sýrový závin se salámem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to super večeře opravdu za pár korun.
Eva Mottlová,
Podmokly

Ingredience

  • 1 balení těsto listové
  • 300 g sýr eidam
  • 150 g niva
  • 300 g salám měkký
  • 60 g ořechy vlašské
  • 1 vejce
  • trocha kmín
  • na posypání sezam

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto necháme rozmrazit. Rozdělíme na poloviny a na pomoučeném vále rozválíme na dvě stejné placky.
  2. Na placky rozprostřeme kolečka salámu (např. junior). Sýry nastrouháme na hrubém struhadle. Rozdělíme je také na dvě části. Na salám nejdříve rozložíme eidam a pak na něj dáme nivu. Na ni potom nasypeme nahrubo nasekané vlašské ořechy.
  3. krok3
    Obě placky stočíme jako závin. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a sezamovým semínkem (posyp není nutný).
    Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 20 minut, dokud záviny krásně nezezlátnou.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkové placičky

Pórkové placičky

Nejdříve jsem od maminky odkoukala přípravu sladkých lívanečků, pak jsem ale ...
Škola vaření /31.07.09
Jahodové řezy

Jahodové řezy

Je výborný hlavně z čerstvých jahod.
Patricie Wagnerová, Prachatice
Škola vaření /05.08.11
Dýňové gnocchi se špenátem

Dýňové gnocchi se špenátem

Tyhle domácí jsou mnohem lepší než kupované. Výsledek tě překvapí. 

Romana ...

Škola vaření /10.09.16
Dědův holeček

Dědův holeček

Moc ráda jezdím na koni, tancuji a maluji. A pokud mi zbude trochu času, ...

Škola vaření /27.02.16
Ražniči na plechu

Ražniči na plechu

Ostřejší klobása dodá jídlu šmrnc.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Škola vaření /14.08.16
Nedělní štóla

Nedělní štóla

Je mi 13 let a štólu jsem pekla už několikrát.
Šárka Daňhelová, ...
Škola vaření /20.10.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu