Smažený pokrm není příliš zdravý, ale pokud jsou jeho součástí ryby a zelenina, přimhouříme jedno oko.
Ingredience
- na špízy:
- z 1 plodu citronová šťáva
- asi 200 g kousky různého tvrdého sýra
- asi 200 g rybí filé
- špetka sůl
- na trojobal:
- 1-2 vejce
- dle potřeby hladká mouka
- dle potřeby strouhanka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Filé pokapeme citronovou šťávou, necháme rozmrazit, dobře vysušíme, nakrájíme na kostky a osolíme.
-
Sýry nakrájíme na kostky velké jako kostky ryby. Na špízek je vhodný pikantnější sýr, např. uzený, niva, hermelín, nejlépe od každého druhů několik kostek. Na špejle střídavě napichujeme rybí a sýrové kousky. Takto připravené špízky obalíme v trojobale. Já to dělám raději dvakrát, aby sýr nevytekl. Smažíme nebo fritujeme dorůžova.
-
Špízky servírujeme se zeleninkou, brambory nebo kaší a tatarkou.
TIP: Do vajíčka na obalování přidávám sušený česnek (asi jednu zarovnanou kávovou lžičku) a trošku soli. Vylepší to výrazně chuť.