Reklama
Sýrovo-rybí špízek
Fotogalerie:

Sýrovo-rybí špízek

maspa
maspa

Smažený pokrm není příliš zdravý, ale pokud jsou jeho součástí ryby a zelenina, přimhouříme jedno oko.

Ingredience

  • na špízy:
  • z 1 plodu citronová šťáva
  • asi 200 g kousky různého tvrdého sýra
  • asi 200 g rybí filé
  • špetka sůl
  • na trojobal:
  • 1-2 vejce
  • dle potřeby hladká mouka
  • dle potřeby strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Filé pokapeme citronovou šťávou, necháme rozmrazit, dobře vysušíme, nakrájíme na kostky a osolíme.



  2. krok2

    Sýry nakrájíme na kostky velké jako kostky ryby. Na špízek je vhodný pikantnější sýr, např. uzený, niva, hermelín, nejlépe od každého druhů několik kostek. Na špejle střídavě napichujeme rybí a sýrové kousky. Takto připravené špízky obalíme v trojobale. Já to dělám raději dvakrát, aby sýr nevytekl. Smažíme nebo fritujeme dorůžova.

  3. krok3

    Špízky servírujeme se zeleninkou, brambory nebo kaší a tatarkou.

    TIP: Do vajíčka na obalování přidávám sušený česnek (asi jednu zarovnanou kávovou lžičku) a trošku soli. Vylepší to výrazně chuť.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí guláš s houbami

Hovězí guláš s houbami

Můžeš přidat feferonku, bude lepší. Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /31.07.16
Toasty se zvířátky

Toasty se zvířátky

Chtěli jsme rodiče překvapit něčím dobrým a povedlo se! Bylo jim líto naše krásně ...

Škola vaření /19.02.17
Placky z karotky a brokolice s tvarohovým dipem

Placky z karotky a brokolice s tvarohovým dipem

Karotka je ranou odrůdou mrkve. Je sladší, křehčí a příjemně šťavnatá.
...
Škola vaření /27.06.13
Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Moje dcera Terezka je ráda peče se mnou.
Ivana Kopáčková, Lnáře
Škola vaření /27.10.11
Bramborové placky s avokádovou pomazánkou

Bramborové placky s avokádovou pomazánkou

Pomazánku můžeme připravit s jogurtem místo másla a dochutit ji prolisovaným ...

Škola vaření /07.11.17
Pomazánka se šproty

Pomazánka se šproty

Výborný na chlebíčky.

Lída Guk, Pelhřimov

Škola vaření /03.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu