Reklama
Sýrové pečivo se slunečnicí
Fotogalerie:

Sýrové pečivo se slunečnicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Iva Trhoňová, Mouchnice

Ingredience

  • 310–320  ml vody
  • 1 lžička cukru krupice
  • 15  g čerstvého droždí
  • 80  g žitné chlebové mouky
  • 120  g pšeničné chlebové mouky
  • 300  g hladké mouky
  • 70  g tvrdého sýra (strouhaný)
  • 30  g slunečnicových semínek
  • 30  g oleje
  • 2 lžičky soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Do vlažné vody vhodíme cukr a droždí a rozmícháme vidličkou do rozptýlení droždí.

  2. Hned nato navážíme a odměříme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi 1 hodinu nakynout.

  3. Vykynuté těsto vytáhneme na lehce pomoučený stůl, propracujeme a rozválíme na kruh o výšce asi 2–2,5 cm a průměru kolem 25 cm. Stěrkou nebo nožem kruh rozkrájíme na 10–12 výsečí, uložíme je na plech s fólií a necháme nakynout.

  4. Pak pečivo postříkáme vodou z rozprašovače nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě. Pečeme přibližně 25–30 minut při 200 °C.

Tip redakce

Pokud chceš chleba skladovat, nejlépe uděláš, když čerstvý, ale vychladlý bochník ihned zamrazíš.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Batátová polévka se sýrem feta

Batátová polévka se sýrem feta

Chuťově výrazný sýr polévce dodá šmrnc. Michaela Šupáková, Ostrava
Škola vaření /21.01.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Křidélka na pivu

Křidélka na pivu

Podle receptu

Radima Koláře z Prahy

Škola vaření /04.11.18
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Dana Kunertová, Domažlice

Škola vaření /14.01.19
Pálivá směs na toasty

Pálivá směs na toasty

Iva Papežová, Teplice

Škola vaření /28.07.18
Švarkoví slimáci

Švarkoví slimáci

Z talíře vždycky mizí nehlemýždím tempem.
Helena Piknová, Hlohovec
Škola vaření /07.11.08
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama