Sýrové pečivo se slunečnicí
Fotogalerie:

Sýrové pečivo se slunečnicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Iva Trhoňová, Mouchnice

Ingredience

  • 310–320  ml vody
  • 1 lžička cukru krupice
  • 15  g čerstvého droždí
  • 80  g žitné chlebové mouky
  • 120  g pšeničné chlebové mouky
  • 300  g hladké mouky
  • 70  g tvrdého sýra (strouhaný)
  • 30  g slunečnicových semínek
  • 30  g oleje
  • 2 lžičky soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Do vlažné vody vhodíme cukr a droždí a rozmícháme vidličkou do rozptýlení droždí.

  2. Hned nato navážíme a odměříme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi 1 hodinu nakynout.

  3. Vykynuté těsto vytáhneme na lehce pomoučený stůl, propracujeme a rozválíme na kruh o výšce asi 2–2,5 cm a průměru kolem 25 cm. Stěrkou nebo nožem kruh rozkrájíme na 10–12 výsečí, uložíme je na plech s fólií a necháme nakynout.

  4. Pak pečivo postříkáme vodou z rozprašovače nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě. Pečeme přibližně 25–30 minut při 200 °C.

Tip redakce

Pokud chceš chleba skladovat, nejlépe uděláš, když čerstvý, ale vychladlý bochník ihned zamrazíš.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Peciválky zdravěji

Peciválky zdravěji

Oblíbený pokrm mého dětství, který mi často dělávala maminka. Eva Mikysková, ...
Škola vaření /27.05.10
Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Tuhle dobrotu zvládne připravit i malá školačka.
Karla Hellingerová, Trutnov
Škola vaření /19.10.10
Hovězí roštěnka na strouhance

Hovězí roštěnka na strouhance

Vyzkoušej náš oblíbený rodinný recept.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /21.01.17
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Zdravá svačinka, která je ideální do horkých dnů.

Halina ...

Škola vaření /16.06.17
Pomazánka „Fialka“

Pomazánka „Fialka“

Je zajímavá svou výraznou barvou a chutí po uzeném sýru.
Zuzka Skoumalová, ...
Škola vaření /21.07.12
Zapečené medailonky

Zapečené medailonky

Vaření je mým velkým koníčkem. Toto jídlo je fajn, protože při jeho přípravě ...

Škola vaření /03.08.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama