Reklama
Sýrová roláda s houbami
Fotogalerie:

Sýrová roláda s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lída Holubová, Pelhřimov

Ingredience

  • NÁPLŇ:
  • kousek másla
  • 1 cibule
  • 200  g čerstvých hub
  • sůl, pepř a mletý kmín
  • TĚSTO:
  • 5 vajec
  • 50  g majonézy
  • 300  g strouhaného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme pokrájené houby, sůl, pepř a kmín a zvolna dusíme doměkka. Houby po vychladnutí umeleme strojkem na maso.

  2. Vejce ušleháme do pěny, vmícháme majonézu a sýr. Směs vylijeme na menší plech s pečicím papírem a pečeme při 180 °C do zlatohněda.

  3. Na ještě teplý plát rovnoměrně rozetřeme houbovou náplň a stočíme do rolády. Hotovou roládu necháme v chladu ztuhnout, pak ji nakrájíme.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolová omáčka

Fazolová omáčka

Na zeleninu bychom neměli zapomínat. Jitka Pavlíková, Strakonice
Škola vaření /21.09.16
Sýrový chlebíček s chřestem

Sýrový chlebíček s chřestem

Připraveno podle receptu

Věry Kašparové z Prahy

Škola vaření /25.03.18
Kávový nepečený dortík

Kávový nepečený dortík

Úžasný moučník s vůní a chutí kávy.

Kamila Michalíková, Karviná

Škola vaření /13.02.17
Samovo kuřátko

Samovo kuřátko

Opravdová mňamka pro kluky i holky.

Samuel Kardaus, Smržovka

Škola vaření /06.05.16
Perník na svačinu

Perník na svačinu

Sladká dobrota mi dodá energii jak ve škole, tak odpoledne, když přijdu unavený ze ...
Škola vaření /31.05.12
Krupicová žemlovka

Krupicová žemlovka

Hodí se jako rychlý oběd nebo večeře.

Zdeňka Halámková, Lipoltice

Škola vaření /23.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu