Reklama
Reklama
Syrečky v pivním těstíčku
Fotogalerie:

Syrečky v pivním těstíčku

Tomáš Čížek

Stebno
Dělám je jen ve dnech, kdy maminka není doma, a důkladně větrám.
Tomáš Čížek, Stebno

Ingredience

  • 300 g tvarůžky olomoucké
  • 300 ml pivo světlé
  • 1 ks vejce
  • 100 g mouka hladká
  • 1 lžička sůl
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1/2 lžičky kmín
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z balíčku vyjmeme tvarůžky a rozdělíme je na jednotlivé kusy. Ty potom podélně rozkrojíme na polovinu.
  2. krok2 Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, cukr, kmín a vše promísíme. Přidáme vejce a pivo. Metlou vyšleháme hladké těstíčko, které dáme na jednu hodinu odležet do lednice.
  3. krok3 Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Tvarůžky obalíme v těstíčku a osmažíme dozlatova z obou stran.
  4. Podáváme je s čerstvým pečivem. Výborně se k nim hodí zelný salát, který snadno připravíme tak, že zelí nakrájíme na proužky, přidáme trochu oleje, sůl, cukr, ocet a kmín. Zelí pořádně propracujeme a promačkáme.

    TIP: Po osmažení syrečky osuš papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Smažené tvarůžky můžeš podávat jako chuťovku k pivu nebo k vínu, místo salátu k nim servíruj třeba tatarskou omáčku a ostrý kečup.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Dana Kunertová, Domažlice
Škola vaření /14.01.19
Kuřecí plátky s nivou

Kuřecí plátky s nivou

Originální a snadná úprava kuřecího masa  s použitím zázvoru, ...

Škola vaření /30.06.16
Letní vánek s broskvemi

Letní vánek s broskvemi

Dobrý zákusek vždycky přijde vhod. Tento vynikající dezert bude ještě lepší, když si...

Škola vaření /22.09.13
Minutkový guláš

Minutkový guláš

Můj přítel si oběd bez masa neumí představit. 

Romana Skučková, Jičín

Škola vaření /13.01.17
Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /22.02.19
Labužníkova panenka s anglickou slaninou

Labužníkova panenka s anglickou slaninou

Koupit kvalitní maso se rozhodně vyplatí.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /12.08.16
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama