Reklama
Syrečky v pivním těstíčku
Fotogalerie:

Syrečky v pivním těstíčku

Tomáš Čížek

Stebno
Dělám je jen ve dnech, kdy maminka není doma, a důkladně větrám.
Tomáš Čížek, Stebno

Ingredience

  • 300 g tvarůžky olomoucké
  • 300 ml pivo světlé
  • 1 ks vejce
  • 100 g mouka hladká
  • 1 lžička sůl
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1/2 lžičky kmín
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z balíčku vyjmeme tvarůžky a rozdělíme je na jednotlivé kusy. Ty potom podélně rozkrojíme na polovinu.
  2. krok2 Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, cukr, kmín a vše promísíme. Přidáme vejce a pivo. Metlou vyšleháme hladké těstíčko, které dáme na jednu hodinu odležet do lednice.
  3. krok3 Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Tvarůžky obalíme v těstíčku a osmažíme dozlatova z obou stran.
  4. Podáváme je s čerstvým pečivem. Výborně se k nim hodí zelný salát, který snadno připravíme tak, že zelí nakrájíme na proužky, přidáme trochu oleje, sůl, cukr, ocet a kmín. Zelí pořádně propracujeme a promačkáme.

    TIP: Po osmažení syrečky osuš papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Smažené tvarůžky můžeš podávat jako chuťovku k pivu nebo k vínu, místo salátu k nim servíruj třeba tatarskou omáčku a ostrý kečup.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smajlíci

Smajlíci

Občerstvení na narozeninovou párty. Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /13.08.17
Masové šišky s rajčaty

Masové šišky s rajčaty

Ideální přílohou je křupavá bageta.

Šárka Svačinová, Humpolec

Škola vaření /30.08.17
Šnečci se salámem

Šnečci se salámem

Namísto brambůrků mlsám u televize tuto dobrotu.
Tereza Vejskalová, Přelouč
Škola vaření /24.10.08
Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Škola vaření /24.02.17
Marinovaná krkovička

Marinovaná krkovička

Marináda je opravdu skvělá, hodí se i na jiné maso.

Eva Stojaspalová, ...

Škola vaření /09.06.16
Zapečené mleté maso se zeleninou

Zapečené mleté maso se zeleninou

Záleží jen na tobě, který sýr použiješ. Může to být eidam, jiný raději zvolí...

Škola vaření /02.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu