Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- KNEDLÍKY:
- 500 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 vejce
- 200 ml vlažné vody
- asi 20 švestek
- NA DOCHUCENÍ:
- 100 g másla
- 150 g mletého máku
- podle chuti cukr moučka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku maličko osolíme, přidáme vejce, vodu a vypracujeme těsto.
-
Vytvoříme si váleček, nožem z něho odkrajujeme stejné kousky a zabalíme do nich vypeckované švestky.
-
Knedlíky dobře zabalíme, aby při vaření švestky nevyplavaly.
-
Vložíme je do vroucí vody, zamícháme a vaříme za občasného promíchání 5 minut.
-
Hotové knedlíky polijeme rozpuštěným máslem a bohatě posypeme mákem smíchaným podle chuti s moučkovým cukrem.