Reklama
Sváteční paštika z kuřecích jater
Fotogalerie:

Sváteční paštika z kuřecích jater

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g kuřecích jater
  • 200 g másla
  • 3 lžíce zavařených brusinek
  • na vymazání formičky olej
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti mletý pepř
  • na ozdobu plátky mandlí

Doba přípravy

Počet porcí

4–6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Obojí krátce osmažíme na olivovém oleji. Omytá a odblaněná játra také orestujeme, z každé strany asi 4–5 minut. Játra by měla být na povrchu hnědá, ale uvnitř stále trošku růžová, aby paštika nebyla příliš zrnitá.

  2. Hotová játra necháme vychladnout, pak je rozmixujeme spolu s máslem pokojové teploty a brusinkami. Paštiku ochutíme solí a nahrubo drceným pepřem.

  3. Formičku ve tvaru hvězdy potřeme zevnitř olejem, dáme na talířek, natlačíme do ní paštiku
    a formičku sundáme. Paštičky posypeme mandlovými lupínky a necháme v chladu ztuhnout.

Tip redakce

K paštikám se nejlépe hodí silné víno s výraznou chutí – například portské. Trochu vína můžeš přidat i přímo do paštiček.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pletenec z vepřové panenky

Pletenec z vepřové panenky

Delikátní vepřovou panenku si dopřáváme při svátečních příležitostech. Eva ...
Škola vaření /21.05.16
Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Chtěla jsem trochu ozvláštnit přílohu, tak jsem použila cibulku a mrkev.

Vladimíra ...

Škola vaření /31.10.14
Kokosové kostičky

Kokosové kostičky

Na kostky po­sně­žené kokosem jsme si troufli sami. Dvo­je ruce a dva jazýčky ...
Škola vaření /27.01.09
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Guláš z trouby

Guláš z trouby

Zdena Kulichová, Znojmo

Škola vaření /26.06.18
Snadná večeře

Snadná večeře

Nejraději jím těstoviny. Umím si je připravit úplně sama.
Eliška Moravcová, ...
Škola vaření /07.06.10
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama