Reklama
Sváteční paštika z kuřecích jater
Fotogalerie:

Sváteční paštika z kuřecích jater

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g kuřecích jater
  • 200 g másla
  • 3 lžíce zavařených brusinek
  • na vymazání formičky olej
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti mletý pepř
  • na ozdobu plátky mandlí

Doba přípravy

Počet porcí

4–6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Obojí krátce osmažíme na olivovém oleji. Omytá a odblaněná játra také orestujeme, z každé strany asi 4–5 minut. Játra by měla být na povrchu hnědá, ale uvnitř stále trošku růžová, aby paštika nebyla příliš zrnitá.

  2. Hotová játra necháme vychladnout, pak je rozmixujeme spolu s máslem pokojové teploty a brusinkami. Paštiku ochutíme solí a nahrubo drceným pepřem.

  3. Formičku ve tvaru hvězdy potřeme zevnitř olejem, dáme na talířek, natlačíme do ní paštiku
    a formičku sundáme. Paštičky posypeme mandlovými lupínky a necháme v chladu ztuhnout.

Tip redakce

K paštikám se nejlépe hodí silné víno s výraznou chutí – například portské. Trochu vína můžeš přidat i přímo do paštiček.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezlepkové kuře na paprice

Bezlepkové kuře na paprice

Markéta Veselková, Zlín
Škola vaření /26.03.18
Štrúdl naslano

Štrúdl naslano

Závin můžeš jíst teplý nebo studený. A připravit ho zvládne opravdu každý.
...
Škola vaření /18.11.10
Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Chtěla jsem trochu ozvláštnit přílohu, tak jsem použila cibulku a mrkev.

Vladimíra ...

Škola vaření /31.10.14
Vepřové s mrkví a bramborem

Vepřové s mrkví a bramborem

Česká klasika, ale daleko lepší, než jak ji známe ze školních jídelen.

Lenka ...

Škola vaření /04.09.12
Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Zaručeně si ji oblíbí celá tvoje rodina.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /29.03.10
Ořechový chlebík s rajčatovou směsí

Ořechový chlebík s rajčatovou směsí

Jana Svoradová, Hodonín

Škola vaření /04.04.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu