Reklama
Sváteční paštika z kuřecích jater
Fotogalerie:

Sváteční paštika z kuřecích jater

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g kuřecích jater
  • 200 g másla
  • 3 lžíce zavařených brusinek
  • na vymazání formičky olej
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti mletý pepř
  • na ozdobu plátky mandlí

Doba přípravy

Počet porcí

4–6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Obojí krátce osmažíme na olivovém oleji. Omytá a odblaněná játra také orestujeme, z každé strany asi 4–5 minut. Játra by měla být na povrchu hnědá, ale uvnitř stále trošku růžová, aby paštika nebyla příliš zrnitá.

  2. Hotová játra necháme vychladnout, pak je rozmixujeme spolu s máslem pokojové teploty a brusinkami. Paštiku ochutíme solí a nahrubo drceným pepřem.

  3. Formičku ve tvaru hvězdy potřeme zevnitř olejem, dáme na talířek, natlačíme do ní paštiku
    a formičku sundáme. Paštičky posypeme mandlovými lupínky a necháme v chladu ztuhnout.

Tip redakce

K paštikám se nejlépe hodí silné víno s výraznou chutí – například portské. Trochu vína můžeš přidat i přímo do paštiček.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí plátek s nivou

Kuřecí plátek s nivou

Jako příloha mi nejvíc chutnají brambory. Adam Petrák (12 let), Jihlava
Škola vaření /17.01.15
Sloní slza s krémem

Sloní slza s krémem

Umíme ji už úplně samy.
Monika a Tereza Károvy, Újezd u Cerhovic
Škola vaření /11.04.11
Pyré z mrkve a brambor

Pyré z mrkve a brambor

Děti ho milují, dospělí taky.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /22.04.16
Moje první vánočka

Moje první vánočka

Všichni ji chválili, moc se povedla.

Miroslava Říhová, Ločenice

Škola vaření /25.11.13
Jogurtové řízečky

Jogurtové řízečky

Kdo je ochutnal, už nechce jiné.

Alena Polívková, Skalná

Škola vaření /15.09.13
Minutkový guláš

Minutkový guláš

Můj přítel si oběd bez masa neumí představit. 

Romana Skučková, Jičín

Škola vaření /13.01.17
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama