Reklama
Švarkoví slimáci
Fotogalerie:

Švarkoví slimáci

Helena Piknová

Hlohovec
Z talíře vždycky mizí nehlemýždím tempem.
Helena Piknová, Hlohovec

Ingredience

  • 50 g mouka polohrubá
  • 1 vejce
  • cukr pískový
  • 250 g máslo
  • 1 dl mléko
  • 40 g droždí
  • škvarky
  • 1 žloutek
  • 3 trojúhelníčky sýr tavený

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Zpracujeme kynuté těsto, zapracujeme do něj sýr a rozdělíme na bochníčky. Každý bochníček rozválíme, posypeme škvarky a krájíme trojúhelníčky. Stáčíme je od širší strany ke špičce. Na plechu potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vločkové hrudky

Vločkové hrudky

Dávám přednost zdravému mlsání. Karolína Durdová, Hodějovice
Škola vaření /22.03.10
Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Zdravá polévka, kterou mají všichni rádi.
Vítek Novák, Praha
Škola vaření /20.12.10
Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Jsou jednoduché a dobré. Naše dcerka Anetka je zvládne sama.
Ivana Bartušková, ...
Škola vaření /12.12.08
Mrkvovo-petrželová pomazánka

Mrkvovo-petrželová pomazánka

Rád pomáhám mamince v kuchyni. Pomazánku děláme často.
Petr Zupko, Havířov
...
Škola vaření /22.12.11
Kokosový beránek

Kokosový beránek

Maminčin recept předám i své dceři.
Blanka Zborníková, Horní Stropnice
Škola vaření /14.04.14
Hovězí karbanátky s pórkem a sýrem

Hovězí karbanátky s pórkem a sýrem

Ráda vařím a známá jídla vytvářím podle fantazie.

Simona Blumelová, Ústí nad Labem

...
Škola vaření /17.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu