Žádné pečení, vše je rychle hotovo.
Zuzana Ličková, Rokycany
Ingredience
- 500 ml mléka
- 4 lžíce cukru krystalu
- 1 vanilkový pudink
- 1 lžička solamylu
- asi 20 jahod
- 100 g hery
- 50 g cukru moučky
- podle chuti rumová tresť
- 1 balení máslových kulatých sušenek
- 1 balení kakaových věnečků
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Z mléka, cukru a pudinkového prášku smíchaného se solamylem uvaříme vanilkový pudink dle postupu uvedeného na obale. Nalijeme do mísy a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
-
2. Jahody omyjeme a necháme dobře okapat. Pět jahod nakrájíme na slabé plátky.
-
3. Z pudinku opatrně odstraníme vrchní ztuhlou vrstvu. V míse utřeme heru s moučkovým cukrem a trestí. Po částech přimícháme pudink a vše zpracujeme v hladký krém.
-
4. Částí krému naplníme zdobičku. Nožem rozetřeme na máslové sušenky slabší vrstvu krému, poklademe třemi plátky jahod, zdobičkou nastříkneme trochu krému a přiklopíme věnečky. Střed dortíků opět ozdobíme krémem a nakonec celou jahodou.