Reklama
Sušenkové jednohubky s krémem
Fotogalerie:

Sušenkové jednohubky s krémem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Žádné pečení, vše je rychle hotovo.

Zuzana Ličková, Rokycany

Ingredience

  • 500 ml mléka
  • 4 lžíce cukru krystalu
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 lžička solamylu
  • asi 20 jahod
  • 100 g hery
  • 50 g cukru moučky
  • podle chuti rumová tresť
  • 1 balení máslových kulatých sušenek
  • 1 balení kakaových věnečků

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Z mléka, cukru a pudinkového prášku smíchaného se solamylem uvaříme vanilkový pudink dle postupu uvedeného na obale. Nalijeme do mísy a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. 

  2. 2. Jahody omyjeme a necháme dobře okapat. Pět jahod nakrájíme na slabé plátky.

  3. 3. Z pudinku opatrně odstraníme vrchní ztuhlou vrstvu. V míse utřeme heru s moučkovým cukrem a trestí. Po částech přimícháme pudink a vše zpracujeme v hladký krém.

  4. 4. Částí krému naplníme zdobičku. Nožem rozetřeme na máslové sušenky slabší vrstvu krému, poklademe třemi plátky jahod, zdobičkou nastříkneme trochu krému a přiklopíme věnečky. Střed dortíků opět ozdobíme krémem a nakonec celou jahodou.


Pošli recept! - Speciál - Jahody (16.6.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hravá svačina

Hravá svačina

Trocha fantazie, a jídlo tě bude bavit. Jana Rotová, Jihlava
Škola vaření /21.08.16
Slaný dort s vejci natvrdo

Slaný dort s vejci natvrdo

Na surovinách nešetřím, takže je moc dobrý.

Monika Weinfurtová, Přeštice

Škola vaření /17.02.17
Karotkový chlebíček

Karotkový chlebíček

Připraveno podle receptu

Marka Stoklasy z Brna

Škola vaření /30.03.18
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Moje maminka je výborná kuchařka. Rád s ní vařím a peču. Hodně toho už ...
Škola vaření /19.04.14
Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Léto mám rád – i právě díky borůvkám, které svou skvělou chutí oživí každý ...

Škola vaření /22.09.13
Karbanátky se sýrem

Karbanátky se sýrem

Jsou dobré jen tak s bramborovou kaší, ale můžeme je také naložit. Tady je recept, ...

Škola vaření /10.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu