Reklama
‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka
Fotogalerie:

‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

Tomáš Kratochvíl, 11 let

Čeňovice
Udělal jsem je podle vlastní fantazie.
Tomáš Kratochvíl, 11 let, Čeňovice

Ingredience

  • 4 jablka
  • 1 skořicový cukr
  • 1 listové těsto
  • 1 lžíce cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme je na malé kousky. Přimícháme k nim skořicový cukr a podle toho, jak jsou sladká, je ještě dosladíme cukrem.
  2. Listové těsto rozválíme a pomocí skleničky z něho vykrájíme kolečka. Na polovinu vyválených koleček dáme směs z jablek, druhým kolečkem ji přiklopíme. Okraje důkladně přimáčkneme kolem dokola vidličkou.
  3. Kolečka nahoře ozdobíme kousky jablek tak, abychom vytvořili obličej. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tekuté tvarůžky

Tekuté tvarůžky

Je to pikantní polévka pro silné jedince. Kateřina Gajová, Brno
Škola vaření /10.07.12
Domácí králičí polévka

Domácí králičí polévka

Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt.

Marie Šulová, Měřín

Škola vaření /21.11.12
Kotlety na pivu

Kotlety na pivu

Připraveno podle receptu

Magdy Křupalové z Ostravy

Škola vaření /05.02.18
Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /22.02.19
Farmářský guláš

Farmářský guláš

V podobě gulášku chutná mužům zelenina nejlépe.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Škola vaření /24.08.17
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu