Reklama
Reklama
Štrúdl se zvířátky
Fotogalerie:

Štrúdl se zvířátky

Noemi Mikešová

Praha
Vždycky moc ráda pomůžu mamince s tímto báječným štrúdlíkem. Baví mě hlavně lepení a vykrajování zvířátek, zvládnu ale už i sama celý štrúdl zabalit! Je to prostě mňamka!
Noemi Mikešová, Praha

Ingredience

  • 5 středních jablka
  • 1 těsto listové
  • 1 hrst rozinky
  • 1 vejce
  • trochu mouka hladká na vyválení těsta
  • strouhanka na podsypání
  • 1 hrst ořechy vlašské
  • skořice a cukr podle chuti
  • vykrajovátka s motivem zvířat

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Na pomoučěném vále rozdělíme listové těsto na dvě poloviny (vzniknou dvě nohy štrúdlu).
  2. krok2 Půlku těsta rozválíme do obdélníku, potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme strouhankou.
  3. krok3 Střed těsta rovnoměrně poklademe jablky (může být i jakékoli jiné ovoce).
  4. V průběhu přípravy vykrojíme v rozích rozváleného těsta (zde se bude těsto překládat, proto nevadí, když bude část těsta chybět) pomocí formiček zvířátka, která si dáme prozatím stranou.
  5. Na jablka poklademe podle chuti hrozinky a jádra vlašských ořechů. Nakonec zasypeme cukrem se skořicí.
  6. Štrúdl zabalíme a celý ho potřeme rozmíchaným vajíčkem. Přilepíme vykrojená zvířátka, která také přetřeme vajíčkem, a špetkou cukru se skořicí je ozdobíme.
  7. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při  170–180 °C asi 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláč s uzeným

Koláč s uzeným

Uzené třeba s bramborovou kaší je výborné. Proč ale tuhle kombinaci nepojmout ...
Škola vaření /12.06.17
Kefírová buchta

Kefírová buchta

Velice jemná a chutná, taková je buchta s kefírem. Navíc je i zdravá ...
Škola vaření /07.06.10
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

Podle receptu 

Věry Šmídové z Plzně

Škola vaření /13.02.18
Ajvar z paprik

Ajvar z paprik

Hodí se mít ho do zásoby

Podle receptu Lenky Plchové z Krnova

Škola vaření /07.08.18
Jablečný závin

Jablečný závin

Moučníky od maminky mám moc rád a tenhle už zvládnu připravit i sám.
...
Škola vaření /16.11.09
Jablkový závin

Jablkový závin

Pečeme ho doma odedávna.
Miloslava Čiháková, Bušanovice
Škola vaření /02.06.13
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama