Reklama
Štrúdl se zvířátky
Fotogalerie:

Štrúdl se zvířátky

Noemi Mikešová

Praha
Vždycky moc ráda pomůžu mamince s tímto báječným štrúdlíkem. Baví mě hlavně lepení a vykrajování zvířátek, zvládnu ale už i sama celý štrúdl zabalit! Je to prostě mňamka!
Noemi Mikešová, Praha

Ingredience

  • 5 středních jablka
  • 1 těsto listové
  • 1 hrst rozinky
  • 1 vejce
  • trochu mouka hladká na vyválení těsta
  • strouhanka na podsypání
  • 1 hrst ořechy vlašské
  • skořice a cukr podle chuti
  • vykrajovátka s motivem zvířat

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Na pomoučěném vále rozdělíme listové těsto na dvě poloviny (vzniknou dvě nohy štrúdlu).
  2. krok2 Půlku těsta rozválíme do obdélníku, potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme strouhankou.
  3. krok3 Střed těsta rovnoměrně poklademe jablky (může být i jakékoli jiné ovoce).
  4. V průběhu přípravy vykrojíme v rozích rozváleného těsta (zde se bude těsto překládat, proto nevadí, když bude část těsta chybět) pomocí formiček zvířátka, která si dáme prozatím stranou.
  5. Na jablka poklademe podle chuti hrozinky a jádra vlašských ořechů. Nakonec zasypeme cukrem se skořicí.
  6. Štrúdl zabalíme a celý ho potřeme rozmíchaným vajíčkem. Přilepíme vykrojená zvířátka, která také přetřeme vajíčkem, a špetkou cukru se skořicí je ozdobíme.
  7. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při  170–180 °C asi 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slané košíčky s pěnou

Slané košíčky s pěnou

Zkus tento skvělý recept, jsou výborné. Jana Vokrouhlíková, Liberec
Škola vaření /02.04.17
Štrúdl se špenátem

Štrúdl se špenátem

Špenát může být třeba i mražený.

Dagmar Hahnová, Praha 

Škola vaření /22.07.16
Srdíčkové řízečky

Srdíčkové řízečky

Podávej jako ‚‚normální‘‘ vepřové řízky. Překvapí tě, že ten rozdíl nikdo ...
Škola vaření /14.07.12
Kotlety na pivu

Kotlety na pivu

Připraveno podle receptu

Magdy Křupalové z Ostravy

Škola vaření /05.02.18
Cukety s lilkem

Cukety s lilkem

Pokud si cukety a ostatní zeleninu vypěstuješ na zahrádce, nebude tě to stát ...

Škola vaření /05.09.16
Bramboráky s cuketou a mletým masem

Bramboráky s cuketou a mletým masem

Velmi jednoduché jídlo, které zvládne i naprostý začátečník, navíc je rychlé a moc...
Škola vaření /16.07.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu