Reklama
Štrúdl se zvířátky
Fotogalerie:

Štrúdl se zvířátky

Noemi Mikešová

Praha
Vždycky moc ráda pomůžu mamince s tímto báječným štrúdlíkem. Baví mě hlavně lepení a vykrajování zvířátek, zvládnu ale už i sama celý štrúdl zabalit! Je to prostě mňamka!
Noemi Mikešová, Praha

Ingredience

  • 5 středních jablka
  • 1 těsto listové
  • 1 hrst rozinky
  • 1 vejce
  • trochu mouka hladká na vyválení těsta
  • strouhanka na podsypání
  • 1 hrst ořechy vlašské
  • skořice a cukr podle chuti
  • vykrajovátka s motivem zvířat

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Na pomoučěném vále rozdělíme listové těsto na dvě poloviny (vzniknou dvě nohy štrúdlu).
  2. krok2 Půlku těsta rozválíme do obdélníku, potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme strouhankou.
  3. krok3 Střed těsta rovnoměrně poklademe jablky (může být i jakékoli jiné ovoce).
  4. V průběhu přípravy vykrojíme v rozích rozváleného těsta (zde se bude těsto překládat, proto nevadí, když bude část těsta chybět) pomocí formiček zvířátka, která si dáme prozatím stranou.
  5. Na jablka poklademe podle chuti hrozinky a jádra vlašských ořechů. Nakonec zasypeme cukrem se skořicí.
  6. Štrúdl zabalíme a celý ho potřeme rozmíchaným vajíčkem. Přilepíme vykrojená zvířátka, která také přetřeme vajíčkem, a špetkou cukru se skořicí je ozdobíme.
  7. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při  170–180 °C asi 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bábovka z cukety

Bábovka z cukety

Je lahodná i s čokoládovou polevou. Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /04.09.16
Bylinkové šišky

Bylinkové šišky

Lehké letní jídlo, které nezklame.

Lenka Hlavsová, Praha

Škola vaření /14.03.17
Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině.

Radim Nový, Jáchymov

...
Škola vaření /18.08.17
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Šlehačkové řezy

Šlehačkové řezy

S tímto moučníkem mi pomáhá dcerka.
Jana Dumková, Hrádek nad Nisou
Škola vaření /18.02.12
Špekové knedlíky se zelím z červené řepy

Špekové knedlíky se zelím z červené řepy

Pokrm ozdobíme opečenou slaninou a dozlatova osmaženou cibulkou.

Tomáš Mika, Brno

...
Škola vaření /11.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu