Strouhaná buchta
Fotogalerie:

Strouhaná buchta

Adéla Kortusová

Prachatice
Mamka říká, že péct má umět každá ženská.
Adéla Kortusová, Prachatice

Ingredience

  • Těsto
  • 400 g mouka polohrubá
  • 250 g máslo
  • 3 lžíce mléko
  • 1 lžíce kakao
  • 1 žloutek
  • 1 prášek do pečiva
  • Nádivka
  • 4 bílky
  • 1 lžíce solamyl
  • 1 pudink vanilkový
  • 500 ml mléko
  • 750 g tvaroh
  • 250 g cukr moučkový
  • 3 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly, zabalíme do utěrky a na dvě hodiny dáme do mrazáku.
  2. Uvaříme pudink, necháme vychladnout. Pak smícháme s dalšími ingrediencemi a nakonec přidáme sníh z bílků. První díl těsta na hrubém struhadle nastrouháme na vymazaný a vysypaný plech. Potřeme nádivkou a na ni nastrouháme druhý díl těsta. Pečeme zhruba 30 minut.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Domácí housky

Domácí housky

Mají jinou, mnohem výraznější chuť. Věra Kuboušková, České Budějovice
Škola vaření /09.07.12
Hruškové minizávitky

Hruškové minizávitky

Takovou pochoutku už zvládnu skoro sama. Mamka pomáhá jen s tím ...
Škola vaření /22.11.12
Papriky plněné cuketou

Papriky plněné cuketou

Pro případ, že se urodí cuket až příliš.
Blanka Hrabětová,
Roudnice nad Labem ...
Škola vaření /09.11.09
Holandské řízky

Holandské řízky

Když rodiče nezlobí, uvaříme večeři.
Jakub a Kateřina
Kadlecovi (12 a 9 let),
...
Škola vaření /02.03.10
Plněné šišky babičky Líby

Plněné šišky babičky Líby

Tyto výborné sladké šišky nám dělává babička vždycky o prázdninách. Chutnají nám...
Škola vaření /12.03.12
Fenyklová pochoutka

Fenyklová pochoutka

Jestliže neseženeš ovčí sýr pecorino, bude úplně stačit parmazán, který se dá ...
Škola vaření /27.10.11
 

Nejnovější

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Chtěla jsem trochu ozvláštnit přílohu, tak jsem použila cibulku a mrkev. Vladimíra ...
Škola vaření /31.10.14
Čokoládovo-ořechové řezy

Čokoládovo-ořechové řezy

Tyto řezy jsou skvělou pochoutkou, opravdu osvědčený dezert.

Adéla Mozolová, Chvalčov

...
Sladký život /31.10.14
Kváskový ořechovo-špaldový chléb

Kváskový ořechovo-špaldový chléb

Špaldová mouka má lehce ořechovou chuť, spolu s vlašskými ořechy je to kombinace, ...

Zdravě a chutně /30.10.14
Tatarák z červené řepy

Tatarák z červené řepy

Vynikající a zdravá alternativa.

Dana Procházková, Lázně Bohdaneč

Zdravě a chutně /30.10.14
Lehoučké jablečné muffinky

Lehoučké jablečné muffinky

Často je přibalím dětem k svačině.

Iveta Hodinová, Příbor

Sladký život /30.10.14
Krůtí roláda s rozmarýnem

Krůtí roláda s rozmarýnem

Rozmarýn maso krásně ovoní.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /29.10.14
Zapečené plátky z panenky

Zapečené plátky z panenky

Lahůdka, která ti nezevšední.

Tereza Myšáková, Lovosice

Všehochuť /29.10.14
Lasagne s anglickou slaninou a zeleninou

Lasagne s anglickou slaninou a zeleninou

Lasagne na netradiční způsob.

Jana Plačková, Hradec nad Moravicí

Všehochuť /29.10.14
Špagety po thajsku

Špagety po thajsku

Zeleninová směs dodá těstovinám říz.
Ljudmyla Golda, Tábor
Všehochuť /29.10.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1410

Jablka a ořechy

Speciál Pošli recept Jablka a ořechy

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama