Reklama
Strouhaná buchta
Fotogalerie:

Strouhaná buchta

Adéla Kortusová

Prachatice
Mamka říká, že péct má umět každá ženská.
Adéla Kortusová, Prachatice

Ingredience

  • Těsto
  • 400 g mouka polohrubá
  • 250 g máslo
  • 3 lžíce mléko
  • 1 lžíce kakao
  • 1 žloutek
  • 1 prášek do pečiva
  • Nádivka
  • 4 bílky
  • 1 lžíce solamyl
  • 1 pudink vanilkový
  • 500 ml mléko
  • 750 g tvaroh
  • 250 g cukr moučkový
  • 3 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly, zabalíme do utěrky a na dvě hodiny dáme do mrazáku.
  2. Uvaříme pudink, necháme vychladnout. Pak smícháme s dalšími ingrediencemi a nakonec přidáme sníh z bílků. První díl těsta na hrubém struhadle nastrouháme na vymazaný a vysypaný plech. Potřeme nádivkou a na ni nastrouháme druhý díl těsta. Pečeme zhruba 30 minut.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice
Škola vaření /25.02.20
Bramboráky s cuketou a mletým masem

Bramboráky s cuketou a mletým masem

Velmi jednoduché jídlo, které zvládne i naprostý začátečník, navíc je rychlé a moc...
Škola vaření /16.07.09
Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Tuhle dobrotu zvládne připravit i malá školačka.
Karla Hellingerová, Trutnov
Škola vaření /19.10.10
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Kuřecí kousky pod nivou

Kuřecí kousky pod nivou

Jídlo není vůbec náročné. Zvládne ho opravdu každý a celá rodina si velmi pochutná.

...
Škola vaření /08.03.12
Nádivka jako muffinky

Nádivka jako muffinky

Zvykla jsem si místo bábovky péct muffiny, proč by se podobně nedala inovovat i ...

Škola vaření /19.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu