Strouhaná buchta
Fotogalerie:

Strouhaná buchta

Adéla Kortusová

Prachatice
Mamka říká, že péct má umět každá ženská.
Adéla Kortusová, Prachatice

Ingredience

  • Těsto
  • 400 g mouka polohrubá
  • 250 g máslo
  • 3 lžíce mléko
  • 1 lžíce kakao
  • 1 žloutek
  • 1 prášek do pečiva
  • Nádivka
  • 4 bílky
  • 1 lžíce solamyl
  • 1 pudink vanilkový
  • 500 ml mléko
  • 750 g tvaroh
  • 250 g cukr moučkový
  • 3 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly, zabalíme do utěrky a na dvě hodiny dáme do mrazáku.
  2. Uvaříme pudink, necháme vychladnout. Pak smícháme s dalšími ingrediencemi a nakonec přidáme sníh z bílků. První díl těsta na hrubém struhadle nastrouháme na vymazaný a vysypaný plech. Potřeme nádivkou a na ni nastrouháme druhý díl těsta. Pečeme zhruba 30 minut.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuře s jablky a banány

Kuře s jablky a banány

Snadné, rychlé a navíc opravdu moc dobré.  Marek a Adéla Svobodníkovi,  ...
Škola vaření /28.12.10
Pomazánka „Fialka“

Pomazánka „Fialka“

Je zajímavá svou výraznou barvou a chutí po uzeném sýru.
Zuzka Skoumalová, ...
Škola vaření /21.07.12
Vejce se šunkou

Vejce se šunkou

Moje dcerka Václava se v kuchyni už docela umí otáčet. Pomáhá mi moc ráda, ...
Škola vaření /05.12.08
‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

Udělal jsem je podle vlastní fantazie.
Tomáš Kratochvíl, 11 let, Čeňovice
Škola vaření /27.12.11
Povidlové buchty

Povidlové buchty

Mám rád buchty. Při pečení babičce pomáhám.
Vítek Voleman, Praha
Škola vaření /17.10.11
Tagliatelle se špenátem

Tagliatelle se špenátem

Jídla z těstovin mám nejraději a zjistil jsem, že se dají i velice snadno ...

Škola vaření /06.02.14
 

Nejnovější

Škvarková buchta

Škvarková buchta

Zkoušela jsem ji poprvé a moc nám chutnala.            ...
Za pár korun /06.05.16
Sóba po našem

Sóba po našem

Recept pochází z Japonska a v originální verzi se používají pohankové ...

Za pár korun /06.05.16
Samovo kuřátko

Samovo kuřátko

Opravdová mňamka pro kluky i holky.

Samuel Kardaus, Smržovka

Škola vaření /06.05.16
Gratinované jarní cibulky

Gratinované jarní cibulky

Naprosto stejným způsobem připravuji pórek. Do strouhanky můžeme vmíchat drcené ...

Zdravě a chutně /06.05.16
Španělská paella

Španělská paella

Moje osudová láska.

Eva Lišková, Benešov

Všehochuť /06.05.16
Zakysané karbanátky

Zakysané karbanátky

Výborná alternativa klasických karbanátků.

Libuše Míková, Písařova Vesce  

Za pár korun /05.05.16
Kedlubnové lodičky

Kedlubnové lodičky

Na oslavě narozenin měly velký úspěch.

Jiří Kadlec, 10 let, Praha

Škola vaření /05.05.16
Čekankový salát s ředkvičkami

Čekankový salát s ředkvičkami

Z čekankových puků vykrájej hořké středy.

Petra Křupková, Ostrava

Zdravě a chutně /05.05.16
Špízy z Orientu

Špízy z Orientu

Pikantní oběd zapij sklenkou vína.

Anna Všetičková, Plzeň

Všehochuť /05.05.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1605

Těstoviny a rýže

V jarním období se vždy hodí odlehčené recepty, které vám dopomohou k ideální postavě na blížící se plavkovou sezónu.

více
jarnirec_hp

Jarní recepty

Nenech si ujít nejlepší Jarní recepty!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama