Reklama
Strouhaná buchta
Fotogalerie:

Strouhaná buchta

Adéla Kortusová

Prachatice
Mamka říká, že péct má umět každá ženská.
Adéla Kortusová, Prachatice

Ingredience

  • Těsto
  • 400 g mouka polohrubá
  • 250 g máslo
  • 3 lžíce mléko
  • 1 lžíce kakao
  • 1 žloutek
  • 1 prášek do pečiva
  • Nádivka
  • 4 bílky
  • 1 lžíce solamyl
  • 1 pudink vanilkový
  • 500 ml mléko
  • 750 g tvaroh
  • 250 g cukr moučkový
  • 3 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly, zabalíme do utěrky a na dvě hodiny dáme do mrazáku.
  2. Uvaříme pudink, necháme vychladnout. Pak smícháme s dalšími ingrediencemi a nakonec přidáme sníh z bílků. První díl těsta na hrubém struhadle nastrouháme na vymazaný a vysypaný plech. Potřeme nádivkou a na ni nastrouháme druhý díl těsta. Pečeme zhruba 30 minut.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Vepřové s mrkví a bramborem

Vepřové s mrkví a bramborem

Česká klasika, ale daleko lepší, než jak ji známe ze školních jídelen. Lenka ...
Škola vaření /04.09.12
Moje první vánočka

Moje první vánočka

Všichni ji chválili, moc se povedla.

Miroslava Říhová, Ločenice

Škola vaření /25.11.13
Kuře kung-pao

Kuře kung-pao

Je vynikající se šafránovou rýží.
Nina Bardová, Chyšky
Škola vaření /15.06.11
Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Mám několik typů na jednoduchá jídla a toto je jedno z nich.
Kateřina Nollová, Plzeň
...
Škola vaření /02.09.08
Zapečené těstoviny s tvarohem

Zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké nákypy jsou u nás doma velmi oblíbené. Na jejich přípravě není nic složitého.

...
Škola vaření /30.06.14
Lívance tety Mirky

Lívance tety Mirky

Dřív mi tyto výborné 10lívance pekla moje teta Mirka, dnes si je už připravuji sám.
...
Škola vaření /13.08.08
 

Nejnovější

Telecí jazyk na česneku

Telecí jazyk na česneku

Pochoutka, která nemá konkurenci. Anna Veselá, Žďár nad Sázavou
Všehochuť /21.08.14
Kávová crostata

Kávová crostata

Zdravější varianta italského dezertu.

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /21.08.14
Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Lehká vegetariánská večeře. Pro příště můžeme lilek nahradit cuketou.

Aneta ...

Všehochuť /21.08.14
Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Je to takové příjemné pohoštění, jen tak na zakousnutí, třeba když večer zajdou ...
Vaříme express /20.08.14
Vepřový steak s jablky

Vepřový steak s jablky

Vepřová krkovice zapečená s jablky, brusinkami a sýrem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem...

Všehochuť /20.08.14
Šťavnatá prsa v listovém těstě

Šťavnatá prsa v listovém těstě

Pokud potřebujete rychle připravit dobrou večeři, zkuste tento recept.

Lenka ...

Vaříme express /20.08.14
Polévka z pečené červené řepy

Polévka z pečené červené řepy

Z řepy se dají připravit různé lahůdky.
Věra Sedlická, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /20.08.14
Vídeňské řezy

Vídeňské řezy

Příprava je trochu náročná, ale výsledek stojí za to.

Petra Krýslová, Nýrsko

Sladký život /19.08.14
Křupavoučké kousky z pangasia

Křupavoučké kousky z pangasia

Rybí maso nemusíme obalovat jen v trojobalu, aby bylo křupavé.

Veronika Marková, Český ...

Zdravě a chutně /19.08.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1408

Letní pečení

Letní speciál Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama