Reklama
Strouhaná buchta
Fotogalerie:

Strouhaná buchta

Adéla Kortusová

Prachatice
Mamka říká, že péct má umět každá ženská.
Adéla Kortusová, Prachatice

Ingredience

  • Těsto
  • 400 g mouka polohrubá
  • 250 g máslo
  • 3 lžíce mléko
  • 1 lžíce kakao
  • 1 žloutek
  • 1 prášek do pečiva
  • Nádivka
  • 4 bílky
  • 1 lžíce solamyl
  • 1 pudink vanilkový
  • 500 ml mléko
  • 750 g tvaroh
  • 250 g cukr moučkový
  • 3 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly, zabalíme do utěrky a na dvě hodiny dáme do mrazáku.
  2. Uvaříme pudink, necháme vychladnout. Pak smícháme s dalšími ingrediencemi a nakonec přidáme sníh z bílků. První díl těsta na hrubém struhadle nastrouháme na vymazaný a vysypaný plech. Potřeme nádivkou a na ni nastrouháme druhý díl těsta. Pečeme zhruba 30 minut.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice
Škola vaření /25.02.20
Labužníkova panenka s anglickou slaninou

Labužníkova panenka s anglickou slaninou

Koupit kvalitní maso se rozhodně vyplatí.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /12.08.16
Nepečené řezy

Nepečené řezy

Zdravá pochoutka s ovocem.

Eva Červenková, Praha

Škola vaření /28.07.16
Šátečky  z nutely

Šátečky z nutely

Je to jednoduchá a výborná svačina, která ti dodá energii.
Eliška Moravcová, ...
Škola vaření /26.04.10
Mřížkovaná buchta s tvarohem

Mřížkovaná buchta s tvarohem

Moje maminka ráda peče. A já jí moc rád pomáhám. Doufám, že brzy to už svedu celé ...
Škola vaření /05.05.13
Konopný chlebíček

Konopný chlebíček

Miroslava Čiržová, Vávrovice

Škola vaření /20.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu