Pro ještě lepší vůni posypej stehýnka tymiánem.
Radka Jirsová, Česká Lípa
Ingredience
- 4 zralá rajčata
- 70 g šunky od kosti (i s tučným)
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 800 g kuřecích stehen
- trocha soli a pepře
- 4 stroužky česneku
- špetka oregana
- 30 g másla
- několik černých oliv
- pár lístků čerstvé bazalky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme z nich slupku a nakrájíme na větší kousky. Šunku a cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme kuřecí stehna a ze všech stran opečeme.
-
Vše přendáme do pekáče, osolíme a opepříme. Obložíme nakrájenými rajčaty, přidáme proli sovaný česnek a posypeme oreganem. Vložíme do trouby rozehřáté na 190 °C a pečeme asi 50 minut. V případě potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.
-
Nakonec vypečenou šťávu zjemníme máslem a přimícháme nakrájené černé olivy a čerstvou bazalku. Podáváme s těstovinami nebo vařeným bramborem.