Reklama
Steaky s brambory a bylinkovým máslem
Fotogalerie:

Steaky s brambory a bylinkovým máslem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Za takový oběd tě budou doma nosit na rukou.

Tereza Šrámková, Brno

Ingredience

  • Bylinkové máslo:
  • 150 g másla
  • trocha citronové šťávy
  • trocha soli a pepře
  • 1 stroužek česneku
  • podle chuti čerstvé bylinky - hladkolistá petrželka, rozmarýn, pažitka, tymián
  • Ostatní suroviny:
  • 800 g brambor
  • trocha hrubé soli a čerstvě mletého pepře
  • trocha sušeného tymiánu
  • del potřeby olivový olej
  • 800 g vepřové panenky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Máslo necháme při pokojové teplotě povolit, dáme je do misky a utřeme s citronovou šťávou pomocí vidličky dohladka. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a nasekané bylinky. Propracujeme a vytvarujeme úzký váleček, který zabalíme do potravinářské fólie. Dáme ztuhnout do ledničky aspoň na 2 hodiny. 

  2. 2. Brambory ve slupce očistíme a nakrájíme na klínky. Dáme je na plech s pečicím papírem, osolíme, posypeme tymiánem a pokapeme olivovým olejem. Dobře promícháme a pečeme při 200 °C asi hodinu, v půlce pečení obrátíme.

  3. 3. Z panenky nakrájíme silnější medailonky, které jemně naklepeme pěstí. Opečeme je na grilovací pánvi zprudka 2 až 3 minuty z každé strany. Pak je dáme na talíře a necháme pár minut odpočinout. Osolíme a opepříme. 

  4. 4. Odpočinuté steaky servírujeme s tymiánovými bramborami a bylinkovým máslem.


Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mléčná rýže s broskvemi

Mléčná rýže s broskvemi

Jednoduchá, rychlá a děti ji milují! Vendula Provazníková, Dolní Kounice
Škola vaření /16.08.13
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Vypadá to sice složitě, ale není.
Markéta Dvořáková, Pavlov
Škola vaření /19.12.11
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Peciválky zdravěji

Peciválky zdravěji

Oblíbený pokrm mého dětství, který mi často dělávala maminka.
Eva Mikysková, ...
Škola vaření /27.05.10
Pikantní česnekové noky se zelím

Pikantní česnekové noky se zelím

Dobré a dietní.

Karel Witzko, Chomutov

Škola vaření /29.04.12
Květák v těstíčku s petrželkovou omáčkou

Květák v těstíčku s petrželkovou omáčkou

Podávej s brambory nebo jen se salátem.


Nikola Gabrielová, Praha

Škola vaření /08.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu