I takto se dají spotřebovat bramborové knedlíky, které zbyly od oběda.
Hana Šátralová, Praha
Ingredience
- 1 větší klobása
- 1 červená cibule
- 2–3 barevné papriky (červená, zelená, žlutá)
- 100 g slaniny
- 18 plátků bramborových knedlíků
- podle potřeby oleje
- podle chuti sůl a papř
- 1/2 sklenice kyselého zelí
- 1 větší rajče
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Klobásu, cibuli, papriky a slaninu nakrájíme na plátky. Knedlíky napichujeme na jehly a prokládáme je nakrájenou klobásou, paprikou, slaninou a cibulí. Takto připravený špíz potřeme olejem, osolíme a opepříme.
-
Na dno zapékací misky rozprotřeme kyselé zelí, přidáme nakrájené rajče a suroviny, které se nám nevešly na jehlu. Na tento základ položíme špízy a zapečeme při 200-210 °C. Opékáme rychle, aby se knedlíky opekly, ale nevysušily. Pokud je potřeba, lehce podlijeme.