Reklama
Reklama
Špenátové pirohy s masem
Fotogalerie:

Špenátové pirohy s masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo špenátových listů můžeš udělat náplň z kadeřávku.


Gabriela Jílková, Polička

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • trocha grilovacího koření
  • trocha soli a pepře
  • 400 g mražených špenátových listů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 listové těsto
  • 1 mozzarella
  • 1 vejce
  • 1 hrst sezamu

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky a přendáme do misky. Přilijeme olivový olej, přidáme grilovací koření, sůl, pepř a promícháme. Necháme 30 minut odležet v lednici.

  2. Mezitím si v hrnci podusíme špenát. Ochutíme solí a pepřem a přidáme prolisovaný česnek. Dusíme, dokud se voda nevypaří.

  3. Kuřecí kousky restujeme na suché pánvi asi 7 minut. 

  4. Listové těsto rozválíme na tenký plát a rozkrájíme na čtverce velké asi 12 cm. Do středu naneseme vrstvu špenátu, kuřecí kostky a na závěr plátek mozzarelly. Čtverec přeložíme do trojúhelníku a okraje přitiskneme vidličkou. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem.

  5. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme až do zezlátnutí. Podáváme se zeleninovým salátkem.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pudinkový dort

Pudinkový dort

Podávej ozdobené jahodami, šlehačkou nebo čokoládovými hoblinkami. Monika Šrámková, ...
Škola vaření /24.06.16
Palačinky s překvapením

Palačinky s překvapením

Velmi lahodný dezert.

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /22.04.17
Beef steak

Beef steak

Nejlepší jsou s brambory a okurkovým salátem.

Jaroslav Hubička, Praha

Škola vaření /18.09.15
Dědův holeček

Dědův holeček

Moc ráda jezdím na koni, tancuji a maluji. A pokud mi zbude trochu času, ...

Škola vaření /27.02.16
Pečený čaj z letního ovoce

Pečený čaj z letního ovoce

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Škola vaření /07.08.18
Holandský  řízek

Holandský řízek

K salátu nemusí být jen kapr.

Michal Veselý, Rašovice

Škola vaření /17.11.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama