Reklama
Špenátové pirohy s masem
Fotogalerie:

Špenátové pirohy s masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo špenátových listů můžeš udělat náplň z kadeřávku.


Gabriela Jílková, Polička

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • trocha grilovacího koření
  • trocha soli a pepře
  • 400 g mražených špenátových listů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 listové těsto
  • 1 mozzarella
  • 1 vejce
  • 1 hrst sezamu

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky a přendáme do misky. Přilijeme olivový olej, přidáme grilovací koření, sůl, pepř a promícháme. Necháme 30 minut odležet v lednici.

  2. Mezitím si v hrnci podusíme špenát. Ochutíme solí a pepřem a přidáme prolisovaný česnek. Dusíme, dokud se voda nevypaří.

  3. Kuřecí kousky restujeme na suché pánvi asi 7 minut. 

  4. Listové těsto rozválíme na tenký plát a rozkrájíme na čtverce velké asi 12 cm. Do středu naneseme vrstvu špenátu, kuřecí kostky a na závěr plátek mozzarelly. Čtverec přeložíme do trojúhelníku a okraje přitiskneme vidličkou. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem.

  5. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme až do zezlátnutí. Podáváme se zeleninovým salátkem.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Linecká zvířátka

Linecká zvířátka

Veselé barevné sušenky si děti zamilují.  Jitka Pavlíková, Strakonice
Škola vaření /10.03.17
Květák s omáčkou

Květák s omáčkou

Zbožňuji kombinaci špenátu a sýra. Hodí se i k těstovinám.
Ladislav ...
Škola vaření /16.11.09
Krůtí roláda na víně

Krůtí roláda na víně

Byť je jen na podlévání, stejně použij kvalitnější víno. 

Věra ...

Škola vaření /10.03.17
Krachle

Krachle

Malé pohoštění za lidovou cenu
Míša Richter, Hořelice
Škola vaření /05.01.09
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Mám moc hodnou a šikovnou maminku, která celé naší rodině vyvařuje dobroty, ačkoliv ...
Škola vaření /21.07.08
Rychlé kokořezy

Rychlé kokořezy

Opravdová delikatesa pro všechny labužníky.
Jana Dumková,
Hrádek nad Nisou
Škola vaření /13.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu