Reklama
Reklama
Špenátové noky
Fotogalerie:

Špenátové noky

Jiřina Dolejší

Jihlava
Špenát je nejen hodně zdravý, ale s trochou fantazie se z něj dá vykouzlit výborné hlavní jídlo.
Jiřina Dolejší, Jihlava

Ingredience

  • 350 g špenát mražený
  • 1 lžíce strouhanka
  • 300 g tvaroh
  • 3 lžíce mouka hrubá
  • 3 lžíce krupice
  • 3 vejce
  • 100 g čedar
  • sůl
  • pepř
  • 80 g máslo
  • špetka muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát necháme rozmrznout a zvolna podusíme v troše vody asi 8 minut. Poté scedíme a pokrájíme najemno. Vložíme ho do mísy, přidáme strouhanku, tvaroh, mouku, krupici, vejce, sůl, koření a dobře promícháme.
  2. Čedar nastrouháme najemno a polovinu sýra přidáme. Vzniklou směs necháme chvíli odpočinout (asi 10 minut). Zatím dáme vařit vodu, kterou nezapomeneme osolit.
  3. Do vroucí vody opatrně vhazujeme noky, které vytvoříme pomocí dvou stejně velkých polévkových lžic. Když jsou noky uvařené, vyplavou na povrch. Uvařené noky polijeme rozehřátým máslem a sypeme zbytkem čedaru. Ihned podáváme.
     
    TIP: Sýr čedar je jeden z dražších sýrů, proto je možné použít místo něj obyčejnou cihlu.
    Tučný tvaroh můžeme na­hradit sýrem ricotta.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaná panenka s plněnými bramborami

Grilovaná panenka s plněnými bramborami

Vynikající pochoutka. Lucie Strakošová, Trnávka
Škola vaření /16.04.11
Vepřové nudličky

Vepřové nudličky

Tenis mě baví, hraju ho už tři roky, třeba ze mě jednou bude profesionál. Ale ...

Škola vaření /18.06.15
Ořechový chlebík s rajčatovou směsí

Ořechový chlebík s rajčatovou směsí

Jana Svoradová, Hodonín

Škola vaření /04.04.18
Ražniči na plechu

Ražniči na plechu

Ostřejší klobása dodá jídlu šmrnc.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Škola vaření /14.08.16
Čokoládové želvičky

Čokoládové želvičky

S výrobou roztomilých želviček si vyhrají i děti.
Helena Součková, Praha
Škola vaření /12.11.08
Kuře s jablky a banány

Kuře s jablky a banány

Snadné, rychlé a navíc opravdu moc dobré. 
Marek a Adéla Svobodníkovi, 
...
Škola vaření /28.12.10
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama