Reklama
Špenátové noky
Fotogalerie:

Špenátové noky

Jiřina Dolejší

Jihlava
Špenát je nejen hodně zdravý, ale s trochou fantazie se z něj dá vykouzlit výborné hlavní jídlo.
Jiřina Dolejší, Jihlava

Ingredience

  • 350 g špenát mražený
  • 1 lžíce strouhanka
  • 300 g tvaroh
  • 3 lžíce mouka hrubá
  • 3 lžíce krupice
  • 3 vejce
  • 100 g čedar
  • sůl
  • pepř
  • 80 g máslo
  • špetka muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát necháme rozmrznout a zvolna podusíme v troše vody asi 8 minut. Poté scedíme a pokrájíme najemno. Vložíme ho do mísy, přidáme strouhanku, tvaroh, mouku, krupici, vejce, sůl, koření a dobře promícháme.
  2. Čedar nastrouháme najemno a polovinu sýra přidáme. Vzniklou směs necháme chvíli odpočinout (asi 10 minut). Zatím dáme vařit vodu, kterou nezapomeneme osolit.
  3. Do vroucí vody opatrně vhazujeme noky, které vytvoříme pomocí dvou stejně velkých polévkových lžic. Když jsou noky uvařené, vyplavou na povrch. Uvařené noky polijeme rozehřátým máslem a sypeme zbytkem čedaru. Ihned podáváme.
     
    TIP: Sýr čedar je jeden z dražších sýrů, proto je možné použít místo něj obyčejnou cihlu.
    Tučný tvaroh můžeme na­hradit sýrem ricotta.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Jsou jednoduché a dobré. Naše dcerka Anetka je zvládne sama. Ivana Bartušková, ...
Škola vaření /12.12.08
Snadná večeře

Snadná večeře

Nejraději jím těstoviny. Umím si je připravit úplně sama.
Eliška Moravcová, ...
Škola vaření /07.06.10
Luxusní ‚‚buřtgulášek‘‘

Luxusní ‚‚buřtgulášek‘‘

Když mám hluboko do peněženky a rodinka přesto vyžaduje pořádnou večeři, vařím...
Škola vaření /12.01.09
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Na velké vaření si ještě netroufáme, ale studenou zdravou dobrotu zvládneme úplně...
Škola vaření /09.03.09
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Brokolicový krém

Brokolicový krém

Uvařit rodině něco dobrého pro mě není vůbec žádný problém. Polévky máme rádi ...
Škola vaření /09.07.12
 

Nejnovější

Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.09.18
Batáty s pažitkovým dipem

Batáty s pažitkovým dipem

Exotické

Lucie Hrušková, Soběslav

Vaříme express /23.09.18
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /23.09.18
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama