Reklama
Špenátové noky
Fotogalerie:

Špenátové noky

Jiřina Dolejší

Jihlava
Špenát je nejen hodně zdravý, ale s trochou fantazie se z něj dá vykouzlit výborné hlavní jídlo.
Jiřina Dolejší, Jihlava

Ingredience

  • 350 g špenát mražený
  • 1 lžíce strouhanka
  • 300 g tvaroh
  • 3 lžíce mouka hrubá
  • 3 lžíce krupice
  • 3 vejce
  • 100 g čedar
  • sůl
  • pepř
  • 80 g máslo
  • špetka muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát necháme rozmrznout a zvolna podusíme v troše vody asi 8 minut. Poté scedíme a pokrájíme najemno. Vložíme ho do mísy, přidáme strouhanku, tvaroh, mouku, krupici, vejce, sůl, koření a dobře promícháme.
  2. Čedar nastrouháme najemno a polovinu sýra přidáme. Vzniklou směs necháme chvíli odpočinout (asi 10 minut). Zatím dáme vařit vodu, kterou nezapomeneme osolit.
  3. Do vroucí vody opatrně vhazujeme noky, které vytvoříme pomocí dvou stejně velkých polévkových lžic. Když jsou noky uvařené, vyplavou na povrch. Uvařené noky polijeme rozehřátým máslem a sypeme zbytkem čedaru. Ihned podáváme.
     
    TIP: Sýr čedar je jeden z dražších sýrů, proto je možné použít místo něj obyčejnou cihlu.
    Tučný tvaroh můžeme na­hradit sýrem ricotta.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Langoše

Langoše

Oběd, který dělám raději z dvojité dávky. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Škola vaření /20.01.17
Bochánky s medvědím česnekem

Bochánky s medvědím česnekem

Markéta Malá, Mělník

Škola vaření /06.03.18
Zapékané artyčoky

Zapékané artyčoky

Podávej s opečenou bagetou

Uvnitř střapaté růžice se ukrývá lahůdka, kterou si ...

Škola vaření /04.10.18
Kachna se zelím z řepy

Kachna se zelím z řepy

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /21.09.18
Kotlety se smetanovými bramborami

Kotlety se smetanovými bramborami

Pokrmy připravované v jedné míse či hrnci ti ušetří čas.

David Šebek, ...

Škola vaření /21.08.17
Muffiny s nivou

Muffiny s nivou

Můžeš podle chuti přidat i další suroviny.

Vlaďka Suková, Kolín

Škola vaření /28.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu