Reklama
Špenátové noky
Fotogalerie:

Špenátové noky

Jiřina Dolejší

Jihlava
Špenát je nejen hodně zdravý, ale s trochou fantazie se z něj dá vykouzlit výborné hlavní jídlo.
Jiřina Dolejší, Jihlava

Ingredience

  • 350 g špenát mražený
  • 1 lžíce strouhanka
  • 300 g tvaroh
  • 3 lžíce mouka hrubá
  • 3 lžíce krupice
  • 3 vejce
  • 100 g čedar
  • sůl
  • pepř
  • 80 g máslo
  • špetka muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát necháme rozmrznout a zvolna podusíme v troše vody asi 8 minut. Poté scedíme a pokrájíme najemno. Vložíme ho do mísy, přidáme strouhanku, tvaroh, mouku, krupici, vejce, sůl, koření a dobře promícháme.
  2. Čedar nastrouháme najemno a polovinu sýra přidáme. Vzniklou směs necháme chvíli odpočinout (asi 10 minut). Zatím dáme vařit vodu, kterou nezapomeneme osolit.
  3. Do vroucí vody opatrně vhazujeme noky, které vytvoříme pomocí dvou stejně velkých polévkových lžic. Když jsou noky uvařené, vyplavou na povrch. Uvařené noky polijeme rozehřátým máslem a sypeme zbytkem čedaru. Ihned podáváme.
     
    TIP: Sýr čedar je jeden z dražších sýrů, proto je možné použít místo něj obyčejnou cihlu.
    Tučný tvaroh můžeme na­hradit sýrem ricotta.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Muffiny

Muffiny

Muffiny si dáváme s kamarádkou k čaji. Karolínka Kňavová, Stará Huť ...
Škola vaření /20.10.10
Dědův holeček

Dědův holeček

Moc ráda jezdím na koni, tancuji a maluji. A pokud mi zbude trochu času, ...

Škola vaření /27.02.16
Bramboráčky s nivou a uzeným

Bramboráčky s nivou a uzeným

Mám je moc rád k večeři a umím je připravit sám.
Richard ...
Škola vaření /15.09.09
Stehýnka na rajčatech

Stehýnka na rajčatech

Pro ještě lepší vůni posypej stehýnka tymiánem.

Radka Jirsová, Česká Lípa

Škola vaření /22.07.17
Langoše

Langoše

Oběd, který dělám raději z dvojité dávky.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Škola vaření /20.01.17
Zapečená vepřová krkovice se žampiony a sýrem

Zapečená vepřová krkovice se žampiony a sýrem

Moje děti si tento recept velmi oblíbily.

Jana Králíčková, Návsí

Škola vaření /05.10.14
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama