Reklama
Reklama
Špenátové mističky
Fotogalerie:

Špenátové mističky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Martina Hrubá, Kutná Hora

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • dle chuti chilli koření
  • 400  g mraženého listového špenátu
  • sůl, pepř
  • 250  ml smetany
  • 2 vejce
  • 150  g nivy nakrájené na kostičky
  • 1 listové těsto
  • na vytření formy olej

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme nadrobno pokrájený česnek, přidáme chilli koření, špenát a necháme za občasného míchání podusit asi 5 minut.

  2. Pak ho dochutíme solí, pepřem a vmícháme smetanu. Vše necháme přejít varem a směs dáme vychladnout. Pak do ní vmícháme rozšlehaná vejce a polovinu sýra.

  3. Listové těsto vyválíme na obdélník a nakrájíme z něj čtverce asi 8 x 8 cm. Formu na muffiny vymažeme olejem a vyložíme ji těstem tak, aby přesahovalo okraje.

  4. Těsto naplníme špenátovou směsí a navrch poklademe zbylý sýr. Pečeme v troubě při 220 °C asi 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené koleno

Pečené koleno

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /14.02.18
Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...

Škola vaření /22.10.17
Kuřecí plátky na karí s cuketou

Kuřecí plátky na karí s cuketou

Občas se stane, že na vaření nezbývá moc času. Tyhle plátky jsou i s přílohou hotové...

Škola vaření /26.08.16
Banánovo-kakaové osvěžení

Banánovo-kakaové osvěžení

Je to super osvěžující svačinka.
MIchaela Krumerová, Opava
Škola vaření /20.02.10
Pastinákové donuty

Pastinákové donuty

Formu si zvol podle sebe, dají se udělat i muffiny.

Božena Kolářová, ...

Škola vaření /18.09.17
Sladký opičí chléb

Sladký opičí chléb

Olga Pysarenko, Praha

Škola vaření /23.01.19
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama