Reklama
Špenátové knedlíky
Fotogalerie:

Špenátové knedlíky

Dagmar Kubasová

Levice

Můj dvouletý syn je má moc rád.

Dagmar Kubasová, Levice (Slovensko)

Ingredience

  • 300 g bílý tvrdý chléb nebo rohlíky
  • 125-250 ml mléko
  • 800 g špenát
  • 30 g máslo
  • 1 stroužek česnek
  • 1 malá cibule
  • 2 vejce
  • trocha soli a pepře
  • trocha muškátového ořechu
  • 1 lžíce mouka
  • 2 lžíce strouhanka
  • trocha másla
  • podle chuti nastrouhaný parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Chléb nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Špenátové listy umyjeme a dáme krátce povařit do osolené vody. Pak dobře scedíme, rozmixujeme a dáme do mísy s chlebem.

  2. Máslo rozpustíme a osmažíme na něm prolisovaný česnek s drobně pokrájenou cibulkou. Pak vše také přidáme k chlebu spolu s vejci, solí, kořením, moukou a strouhankou. Hmotu dobře promícháme a tvarujeme malé kuličky, budoucí knedlíky. 

  3. Vložíme je do vařící osolené vody a vaříme 15–20 minut. Po uvaření je dáme na talíř, polijeme je rozpuštěným máslem a posypeme struhanym parmazánem. Knedlíčky můžeme polít omáčkou připravenou z bešamelu a rozpuštěné nivy.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kokosový řez

Kokosový řez

U nás doma se pečou rychlé a jednoduché hrnečkové pochoutky. Aneta Koželuhová, ...
Škola vaření /03.10.08
Domácí noky s rajčaty  a parmazánem

Domácí noky s rajčaty a parmazánem

Další alternativou je přidat do rajčatové omáčky prolisované dva až tři ...

Škola vaření /07.11.16
Placičky s ovocem

Placičky s ovocem

Takhle chutnají mému mladšímu bráškovi.
Martin Růžička, Frenštát ...
Škola vaření /05.12.08
Pečená kotleta s cibulí a sýrem

Pečená kotleta s cibulí a sýrem

Jednoduché jídlo, které zvládne na výbornou i mladá slečna, která pravidelně nevaří....
Škola vaření /05.03.12
Paprika s hořčičným dipem

Paprika s hořčičným dipem

Je to můj vlastní nápad, jídlo jsem dělala už několikrát a osvědčilo se.

...

Škola vaření /25.10.16
Kuřátko s houbovou nádivkou

Kuřátko s houbovou nádivkou

Olga Salačová, Opava

Škola vaření /24.02.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu