Můj dvouletý syn je má moc rád.
Dagmar Kubasová, Levice (Slovensko)
Ingredience
- 300 g bílý tvrdý chléb nebo rohlíky
- 125-250 ml mléko
- 800 g špenát
- 30 g máslo
- 1 stroužek česnek
- 1 malá cibule
- 2 vejce
- trocha soli a pepře
- trocha muškátového ořechu
- 1 lžíce mouka
- 2 lžíce strouhanka
- trocha másla
- podle chuti nastrouhaný parmazán
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Chléb nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Špenátové listy umyjeme a dáme krátce povařit do osolené vody. Pak dobře scedíme, rozmixujeme a dáme do mísy s chlebem.
-
Máslo rozpustíme a osmažíme na něm prolisovaný česnek s drobně pokrájenou cibulkou. Pak vše také přidáme k chlebu spolu s vejci, solí, kořením, moukou a strouhankou. Hmotu dobře promícháme a tvarujeme malé kuličky, budoucí knedlíky.
-
Vložíme je do vařící osolené vody a vaříme 15–20 minut. Po uvaření je dáme na talíř, polijeme je rozpuštěným máslem a posypeme struhanym parmazánem. Knedlíčky můžeme polít omáčkou připravenou z bešamelu a rozpuštěné nivy.