Reklama
Reklama
Špenátové knedlíky
Fotogalerie:

Špenátové knedlíky

Dagmar Kubasová

Levice

Můj dvouletý syn je má moc rád.

Dagmar Kubasová, Levice (Slovensko)

Ingredience

  • 300 g bílý tvrdý chléb nebo rohlíky
  • 125-250 ml mléko
  • 800 g špenát
  • 30 g máslo
  • 1 stroužek česnek
  • 1 malá cibule
  • 2 vejce
  • trocha soli a pepře
  • trocha muškátového ořechu
  • 1 lžíce mouka
  • 2 lžíce strouhanka
  • trocha másla
  • podle chuti nastrouhaný parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Chléb nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Špenátové listy umyjeme a dáme krátce povařit do osolené vody. Pak dobře scedíme, rozmixujeme a dáme do mísy s chlebem.

  2. Máslo rozpustíme a osmažíme na něm prolisovaný česnek s drobně pokrájenou cibulkou. Pak vše také přidáme k chlebu spolu s vejci, solí, kořením, moukou a strouhankou. Hmotu dobře promícháme a tvarujeme malé kuličky, budoucí knedlíky. 

  3. Vložíme je do vařící osolené vody a vaříme 15–20 minut. Po uvaření je dáme na talíř, polijeme je rozpuštěným máslem a posypeme struhanym parmazánem. Knedlíčky můžeme polít omáčkou připravenou z bešamelu a rozpuštěné nivy.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jahůdkové těstoviny

Jahůdkové těstoviny

Jednoduché, rychlé, a přesto výborné. Hana Doležalová, Třebíč
Škola vaření /26.08.11
Ďábelská topinka

Ďábelská topinka

Pomazánku s sebou beru i na dovolenou.
Hana Rožnovská, Černá Hora
Škola vaření /05.11.09
Plněné rolky ze sleďů

Plněné rolky ze sleďů

Všichni grilují vepřové, ale ryba je ryba.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /04.08.16
Kuře kung-pao

Kuře kung-pao

Je vynikající se šafránovou rýží.
Nina Bardová, Chyšky
Škola vaření /15.06.11
Plněná sekaná

Plněná sekaná

Tahle sekaná je pěkně barevná.

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /28.11.13
Bramborovo-cibulový  koláč

Bramborovo-cibulový koláč

Dej si trochu práce a připrav své rodině či přátelům výborný voňavý koláč. ...
Škola vaření /17.06.13
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama