Reklama
Špenátová polévka
Fotogalerie:

Špenátová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dá se jíst i k večeři nebo na snídani.


Klárka Pejchalová, 11 let, Praha

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 balíček mraženého špenátu (nebo 200 g čerstvého špenátu)
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 100 ml sladké smetany
  • 3 stroužky česneku
  • 2 uvařená vejce

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Oloupanou a nasekanou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji – nesmí však zhnědnout. Přidáme špenát a ještě krátce restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut.

  2. krok2

    Poté vmícháme rozdrcený česnek a vlijeme smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s uvařeným vejcem nebo krutony. Velmi chutná polévka vhodná i pro celiaky (pokud použijeme bezlepkové toasty na krutony).

  3. krok3

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šlehačkové řezy

Šlehačkové řezy

S tímto moučníkem mi pomáhá dcerka. Jana Dumková, Hrádek nad Nisou
Škola vaření /18.02.12
Vlašimský řízek

Vlašimský řízek

Z vepřového boku, sýra a slaniny lze připravit skvělý mletý řízek.

Pavel ...

Škola vaření /09.11.17
Celer v pivním těsíčku

Celer v pivním těsíčku

Ten, kdo si myslí, že se ze zeleniny nedá připravit chutný oběd, moc se mýlí.

Olga ...

Škola vaření /27.10.16
Sýrová pizza

Sýrová pizza

Maminka sice pomáhá, ale umím ji skoro sama.

Nikolka Hegrová, 6 let, Bílina

Škola vaření /20.05.14
Zapékané kuřecí řízky

Zapékané kuřecí řízky

Naše pětiletá Anežka je odmalička zvyklá na zeleninu, jíme ji denně. Ráda pomáhá ...
Škola vaření /20.10.08
Dortík se sušenkami a piškoty

Dortík se sušenkami a piškoty

Když ti po dětech zůstane hromada piškotů a sušenek, už je nemusíš vyhazovat. ...

Škola vaření /18.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu