Reklama
Špenátová polévka
Fotogalerie:

Špenátová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dá se jíst i k večeři nebo na snídani.


Klárka Pejchalová, 11 let, Praha

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 balíček mraženého špenátu (nebo 200 g čerstvého špenátu)
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 100 ml sladké smetany
  • 3 stroužky česneku
  • 2 uvařená vejce

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Oloupanou a nasekanou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji – nesmí však zhnědnout. Přidáme špenát a ještě krátce restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut.

  2. krok2

    Poté vmícháme rozdrcený česnek a vlijeme smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s uvařeným vejcem nebo krutony. Velmi chutná polévka vhodná i pro celiaky (pokud použijeme bezlepkové toasty na krutony).

  3. krok3

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalované plněné švestky

Obalované plněné švestky

Moc dobré cukrovíčko, které zvládneš během chviličky! Izabela Kovaříková, ...
Škola vaření /25.02.10
Ražniči na plechu

Ražniči na plechu

Ostřejší klobása dodá jídlu šmrnc.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Škola vaření /14.08.16
Pastinákové donuty

Pastinákové donuty

Formu si zvol podle sebe, dají se udělat i muffiny.

Božena Kolářová, ...

Škola vaření /18.09.17
Jelení svíčková s omáčkou z lišek

Jelení svíčková s omáčkou z lišek

Jako přílohu dáme noky.

Radka Nová, Vsetín

Škola vaření /16.11.17
Rozmarýnové kuřátko

Rozmarýnové kuřátko

Je výborné s malými  bramboráčky.


Katka Honová, Slavkov u Brna

Škola vaření /05.10.16
Jogurtové preclíky

Jogurtové preclíky

Lenka Danišová, Jirkov

Škola vaření /05.02.18
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama