Reklama
Špenátová polévka
Fotogalerie:

Špenátová polévka

Michaela Prokopová

Nové Veselí
Máš ráda špenát? Zkus si z něho udělat polévku. Skvěle zasytí.
Michaela Prokopová, Nové Veselí

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 1 ks cibule
  • 300 g brambory
  • 1,5 l vývar kuřecí
  • 400 g špenát
  • 1 stroužek česnek
  • 200 g smetana kysaná nebo kefír
  • 100 g slanina

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme cibulku‚ přidáme nadrobno nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor. Přidáme špenát a ještě chvilku povaříme.
  2. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Do polévky zamícháme zakysanou smetanu‚ ochutíme pepřem a česnekem‚ popř. dosolíme. Na talíři polévku podáváme ozdobenou osmahnutou slaninou.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové placičky

Bramborové placičky

Maminka mi vždycky udělá těsto a já mám na starosti vykrajování. Markéta ...
Škola vaření /23.12.11
Dřevorubecký toast

Dřevorubecký toast

Nedávno mi zase začala škola a já jsem si řekla, že bych mamince mohla doma pomoct ...
Škola vaření /05.01.09
Vločkový nákyp s tvarohem

Vločkový nákyp s tvarohem

Marie Andrštová, Praha

Škola vaření /10.08.18
Celer v pivním těsíčku

Celer v pivním těsíčku

Ten, kdo si myslí, že se ze zeleniny nedá připravit chutný oběd, moc se mýlí.

Olga ...

Škola vaření /27.10.16
Fazolová omáčka

Fazolová omáčka

Na zeleninu bychom neměli zapomínat.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /21.09.16
Tagliatelle se špenátem

Tagliatelle se špenátem

Jídla z těstovin mám nejraději a zjistil jsem, že se dají i velice snadno ...

Škola vaření /06.02.14
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama