Reklama
Špenátová polévka
Fotogalerie:

Špenátová polévka

Michaela Prokopová

Nové Veselí
Máš ráda špenát? Zkus si z něho udělat polévku. Skvěle zasytí.
Michaela Prokopová, Nové Veselí

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 1 ks cibule
  • 300 g brambory
  • 1,5 l vývar kuřecí
  • 400 g špenát
  • 1 stroužek česnek
  • 200 g smetana kysaná nebo kefír
  • 100 g slanina

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme cibulku‚ přidáme nadrobno nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor. Přidáme špenát a ještě chvilku povaříme.
  2. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Do polévky zamícháme zakysanou smetanu‚ ochutíme pepřem a česnekem‚ popř. dosolíme. Na talíři polévku podáváme ozdobenou osmahnutou slaninou.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perlivá bublanina

Perlivá bublanina

Lehký a rychlý recept je výborný jak pro návštěvu, tak ke snídani. Květa ...
Škola vaření /27.05.17
Perníčky

Perníčky

O Vánocích u nás doma vždy voní perníčky. Jsou ihned měkké bez čekání. ...

Škola vaření /24.10.13
Frikadelky Stroganoff

Frikadelky Stroganoff

I když zní název komplikovaně, jedná se o snadný recept.

Luděk Zatloukal, ...

Škola vaření /18.09.17
Bramborový salát

Bramborový salát

Salát je vynikající k řízkům, pečené krůtě či ke kuřeti.

Veronika Poláčková, ...

Škola vaření /10.12.12
Nepečený tvarohový dort

Nepečený tvarohový dort

Je snadný na přípravu a skvěle chutná.
Soňa Nečadová, Dušejov
Škola vaření /16.12.10
Sendvičová rybka

Sendvičová rybka

Syn rád chodí s dědou na ryby, jedna mu doplavala až na talíř.

Jana Horáková, Kolín

...
Škola vaření /16.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu