Reklama
Smetanový nákyp se žampiony
Fotogalerie:

Smetanový nákyp se žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sýr by se měl roztéct a zezlátnout. 

Jana Malá, Plzeň

Ingredience

  • 400 g těstovin
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 1 zakysaná smetana
  • podle potřeby sůl
  • 100 g žampionů
  • 2 rajčata
  • 50 g hrášku
  • 100 g strouhaného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Těstoviny uvaříme a slijeme. Rozpustíme máslo, poprášíme moukou a necháme zpěnit. Postupně za stálého míchání přiléváme mléko, na závěr přidáme zakysanou smetanu. Osolíme a necháme chvíli povařit. 

  2. 2. Do zapékací misky vrstvíme nejprve těstoviny, potom pokrájené žampiony a rajčata  s hráškem. Přidáme bešamel, těstoviny a sýr. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 20 minut. 

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny (16.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vanilkové vafle

Vanilkové vafle

Maminka dostala jako vánoční dárek vaflovač. Velkou radost udělal i nám, protože ...
Škola vaření /01.12.08
Bramboráčky s kuřecím

Bramboráčky s kuřecím

Jsou skvělé jak teplé, tak studené.

Martin Šimara, 13 let, Ostrava

Škola vaření /27.05.15
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Zapečené medailonky

Zapečené medailonky

Vaření je mým velkým koníčkem. Toto jídlo je fajn, protože při jeho přípravě ...

Škola vaření /03.08.15
Perník z kofoly

Perník z kofoly

Můj oblíbený recept na moučník je opravdu velmi jednoduchý. Tento výborný perník ...
Škola vaření /25.06.10
Listový koláč s olivami

Listový koláč s olivami

Vrchní vrstva těsta by měla být křupavá.

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /21.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu