Reklama
Smetanová pochoutka
Fotogalerie:

Smetanová pochoutka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným sýrem.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 450 g krůtích prsou nebo vykostěného krůtího stehna
  • 1 lžíce solamylu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g žampionů
  • dle potřeby sůl
  • dle chuti mletý černý pepř
  • 1,5 lžičky sušeného oregana
  • 1 šlehačka
  • 15 černých oliv
  • 300 g těstovin

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Ty nasypeme do misky, přidáme solamyl a pečlivě promícháme.

  2. V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka osmažíme krůtí maso. Pak je za občasného podlití horkou vodou dusíme doměkka. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme na plátky nakrájené žampiony, sůl, mletý černý pepř, oregano a ještě asi 10 minut vaříme na mírném ohni. Nakonec přilijeme šlehačku, přidáme na kolečka nakrájené černé olivy a za častého míchání necháme omáčku zhoustnout.

  3. Během přípravy masa si v osolené vodě uvaříme libovolné těstoviny. Pak je slijeme a přidáme
    na pánev k hotovému masu, zahřejeme a promícháme.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papulky

Papulky

Houstičky plníme pomazánkou, např. šunkovou, mrkvovou či česnekovou. Filip ...
Škola vaření /13.08.17
Domácí králičí polévka

Domácí králičí polévka

Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt.

Marie Šulová, Měřín

Škola vaření /21.11.12
Brokolicový krém

Brokolicový krém

Uvařit rodině něco dobrého pro mě není vůbec žádný problém. Polévky máme rádi ...
Škola vaření /09.07.12
Tagliatelle se špenátem

Tagliatelle se špenátem

Jídla z těstovin mám nejraději a zjistil jsem, že se dají i velice snadno ...

Škola vaření /06.02.14
Cuketa s mletým masem a lilkem

Cuketa s mletým masem a lilkem

Zapékaná jídla jsou u nás velice oblíbená. Balkánský sýr u této varianty ...

Škola vaření /06.09.16
Kuřátko s houbovou nádivkou

Kuřátko s houbovou nádivkou

Olga Salačová, Opava

Škola vaření /24.02.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu