Reklama
Sloní slza s krémem
Fotogalerie:

Sloní slza s krémem

Monika a Tereza Károvy

Újezd u Cerhovic
Umíme ji už úplně samy.
Monika a Tereza Károvy, Újezd u Cerhovic

Ingredience

  • Těsto
  • 6 vejce
  • 6 lžic cukr krupice
  • 2 lžíce kakao
  • 2 lžíce mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • Krupice
  • 250 g máslo
  • 1/2 l mléko
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 2 pudink vanilkový
  • 2 lžíce rum
  • 3 banány

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme kakao, mouku, kypřicí prášek a z bílků ušlehaný sníh.
  2. krok2 Na plech vyložený alobalem (potřený tukem a vysypaný moukou) vlijeme těsto a dáme je péci. Pozor, je za chvilku hotové. Pečeme při 150 °C.Placka nesmí být moc přesušená, nešla by přehnout.
  3. krok3 Upečené těsto přehneme i s alobalem přes váleček a necháme vychladnout. Připravíme si krémovou náplň. Oba pudinky svaříme s mlékem na hustou směs. Do vychladlé vmícháme máslo, cukr a rum. Vyšleháme hladký krém.
  4. Těsto rozevřeme, potřeme krémem, do středu vložíme banány a pomažeme zbytkem krému. Celé přehneme do tvaru slzy a odstraníme alobal.
  5. Slzu polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.Necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Chtěla jsem trochu ozvláštnit přílohu, tak jsem použila cibulku a mrkev. Vladimíra ...
Škola vaření /31.10.14
Nátěrka z brokolice

Nátěrka z brokolice

Zelenina nám nevadí, brokolice je jednou z nejoblíbenějších.

Jiřina Malá, Chvaletice

...
Škola vaření /16.09.16
Šlehačkové řezy

Šlehačkové řezy

S tímto moučníkem mi pomáhá dcerka.
Jana Dumková, Hrádek nad Nisou
Škola vaření /18.02.12
Muffiny

Muffiny

Muffiny si dáváme s kamarádkou k čaji.
Karolínka Kňavová, Stará Huť
...
Škola vaření /20.10.10
Zeleninová pipenáda s naťovou cibulkou

Zeleninová pipenáda s naťovou cibulkou

Moje oblíbená večeře, těstoviny doporučuji.

Václav Kalista, 13 let, Havlíčkův Brod

Škola vaření /25.08.15
Žitný chléb z plechu

Žitný chléb z plechu

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /18.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu