Reklama
Sloní slza s krémem
Fotogalerie:

Sloní slza s krémem

Monika a Tereza Károvy

Újezd u Cerhovic
Umíme ji už úplně samy.
Monika a Tereza Károvy, Újezd u Cerhovic

Ingredience

  • Těsto
  • 6 vejce
  • 6 lžic cukr krupice
  • 2 lžíce kakao
  • 2 lžíce mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • Krupice
  • 250 g máslo
  • 1/2 l mléko
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 2 pudink vanilkový
  • 2 lžíce rum
  • 3 banány

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme kakao, mouku, kypřicí prášek a z bílků ušlehaný sníh.
  2. krok2 Na plech vyložený alobalem (potřený tukem a vysypaný moukou) vlijeme těsto a dáme je péci. Pozor, je za chvilku hotové. Pečeme při 150 °C.Placka nesmí být moc přesušená, nešla by přehnout.
  3. krok3 Upečené těsto přehneme i s alobalem přes váleček a necháme vychladnout. Připravíme si krémovou náplň. Oba pudinky svaříme s mlékem na hustou směs. Do vychladlé vmícháme máslo, cukr a rum. Vyšleháme hladký krém.
  4. Těsto rozevřeme, potřeme krémem, do středu vložíme banány a pomažeme zbytkem krému. Celé přehneme do tvaru slzy a odstraníme alobal.
  5. Slzu polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.Necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Syrečky v pivním těstíčku

Syrečky v pivním těstíčku

Dělám je jen ve dnech, kdy maminka není doma, a důkladně větrám. Tomáš ...
Škola vaření /10.07.12
Maminčina kapustová polévka

Maminčina kapustová polévka

Kdo má rád kapustu, jistě nepohrdne touto polévkou.

Monika Nejedlá, Staré Sedliště

Škola vaření /26.09.16
Pomazánka „Fialka“

Pomazánka „Fialka“

Je zajímavá svou výraznou barvou a chutí po uzeném sýru.
Zuzka Skoumalová, ...
Škola vaření /21.07.12
Panenka s fenyklem  a pečenými brambory

Panenka s fenyklem a pečenými brambory

Vepřové panenky jsou dražší, ale mají málo kalorií.

Zuzana Hloškovská, Praha

Škola vaření /15.10.16
Placičky od tety

Placičky od tety

Teta říká, že jsou moc zdravé, a mně navíc ohromně chutnají.
Jiří Houzar, ...
Škola vaření /04.08.11
Štavnatá hrušková bábovka

Štavnatá hrušková bábovka

Hruškový moučník s vůní skořice. Právě začíná sezona hrušek a tahle bábovka ...

Škola vaření /16.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu