Reklama
Sloní slza s krémem
Fotogalerie:

Sloní slza s krémem

Monika a Tereza Károvy

Újezd u Cerhovic
Umíme ji už úplně samy.
Monika a Tereza Károvy, Újezd u Cerhovic

Ingredience

  • Těsto
  • 6 vejce
  • 6 lžic cukr krupice
  • 2 lžíce kakao
  • 2 lžíce mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • Krupice
  • 250 g máslo
  • 1/2 l mléko
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 2 pudink vanilkový
  • 2 lžíce rum
  • 3 banány

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme kakao, mouku, kypřicí prášek a z bílků ušlehaný sníh.
  2. krok2 Na plech vyložený alobalem (potřený tukem a vysypaný moukou) vlijeme těsto a dáme je péci. Pozor, je za chvilku hotové. Pečeme při 150 °C.Placka nesmí být moc přesušená, nešla by přehnout.
  3. krok3 Upečené těsto přehneme i s alobalem přes váleček a necháme vychladnout. Připravíme si krémovou náplň. Oba pudinky svaříme s mlékem na hustou směs. Do vychladlé vmícháme máslo, cukr a rum. Vyšleháme hladký krém.
  4. Těsto rozevřeme, potřeme krémem, do středu vložíme banány a pomažeme zbytkem krému. Celé přehneme do tvaru slzy a odstraníme alobal.
  5. Slzu polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.Necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené brambory se špenátem

Zapečené brambory se špenátem

Ráda hledám něco nového a tentokrát nám moc chutnalo.  Kristýna Nováková, ...
Škola vaření /23.09.16
Vejce plněná pomazánkou

Vejce plněná pomazánkou

Na Vánoce a hlavně na silvestra je maminka v jednom kole. Už se těšíme, až jí...
Škola vaření /13.01.09
Madlenčiny houstičky

Madlenčiny houstičky

Mamince v kuchyni ráda pomáhám.

Madlenka Ryjáčková, Jistebnice

Škola vaření /07.03.16
Chléb ve vajíčku jinak

Chléb ve vajíčku jinak

Milada Vavrošová, Ostrava

Škola vaření /29.07.18
Šišky na špejlích

Šišky na špejlích

Podávají se s různými omáčkami a pečivem.

Linda Macháčková, ...

Škola vaření /15.11.16
Cuketová nádivka

Cuketová nádivka

Iveta Kyselová, Bystřice

Škola vaření /19.03.18
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama