Reklama
Slepičí vývar se smaženým hráškem
Fotogalerie:

Slepičí vývar se smaženým hráškem

Mirka Koulová

Uherský Brod
Je to klasika, bez které si neumíme představit žádnou rodinnou oslavu. Slepičí vývar ti navíc dodá sílu a posílí zdraví.
Mirka Koulová, Uherský Brod

Ingredience

  • 1 kg slepice
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer
  • 100 g petržel
  • 1 ks cibule
  • 10 kuliček pepř
  • 3 kuličky nové koření
  • 1 ks bobkový list
  • dle chuti sůl
  • 1 ks vejce
  • 100 g mouka hladká
  • 60 ml mléko
  • dle chuti sůl
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Slepici vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a naběračkou odstraníme pěnu. Poté přidáme sůl, 10 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření a 1 bobkový list. Sporák ztlumíme na nejnižší stupeň a vývar ‚‚táhneme‘‘ asi 4 hodiny.
  2. krok2 Poté vývar přecedíme přes síto. Zeleninu pokrájíme na kostky a maso ze slepice obereme.
  3. krok3 Připravíme smažený hrášek: do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme vejce, mléko a osolíme. Metlou vyšleháme v hladké těsto.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a připravené těsto kapeme přes síto s velkými otvory do oleje. Smažíme dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Katalánská roláda

Katalánská roláda

Jakmile se roládky nakrájejí, vynikne barevnost náplně. Ochutnej a uvidíš – ...
Škola vaření /27.09.16
Stehýnka na rajčatech

Stehýnka na rajčatech

Pro ještě lepší vůni posypej stehýnka tymiánem.

Radka Jirsová, Česká Lípa

Škola vaření /22.07.17
Buchta à la Klárka

Buchta à la Klárka

Tuhle buchtu vymyslela Klárka, které je 8 let.
Iveta Bužková, Frýdek-Místek
Škola vaření /25.06.10
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Jiří Korubka, Vsetín

Škola vaření /03.08.18
Jogurtové řízečky

Jogurtové řízečky

Kdo je ochutnal, už nechce jiné.

Alena Polívková, Skalná

Škola vaření /15.09.13
Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Zdravá polévka, kterou mají všichni rádi.
Vítek Novák, Praha
Škola vaření /20.12.10
 

Nejnovější

Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné. Podle receptu Petra Šípka z Prahy
Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Zelný koláč

Zelný koláč

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /10.11.18
Zaječí stehna na houbách a cibuli

Zaječí stehna na houbách a cibuli

Marta Kučerová, Mělník

Škola vaření /10.11.18
Bramboráky s uzeným

Bramboráky s uzeným

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama