Reklama
Slepičí vývar se smaženým hráškem
Fotogalerie:

Slepičí vývar se smaženým hráškem

Mirka Koulová

Uherský Brod
Je to klasika, bez které si neumíme představit žádnou rodinnou oslavu. Slepičí vývar ti navíc dodá sílu a posílí zdraví.
Mirka Koulová, Uherský Brod

Ingredience

  • 1 kg slepice
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer
  • 100 g petržel
  • 1 ks cibule
  • 10 kuliček pepř
  • 3 kuličky nové koření
  • 1 ks bobkový list
  • dle chuti sůl
  • 1 ks vejce
  • 100 g mouka hladká
  • 60 ml mléko
  • dle chuti sůl
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Slepici vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a naběračkou odstraníme pěnu. Poté přidáme sůl, 10 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření a 1 bobkový list. Sporák ztlumíme na nejnižší stupeň a vývar ‚‚táhneme‘‘ asi 4 hodiny.
  2. krok2 Poté vývar přecedíme přes síto. Zeleninu pokrájíme na kostky a maso ze slepice obereme.
  3. krok3 Připravíme smažený hrášek: do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme vejce, mléko a osolíme. Metlou vyšleháme v hladké těsto.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a připravené těsto kapeme přes síto s velkými otvory do oleje. Smažíme dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr s ořechovým krémem

Kapr s ořechovým krémem

Neobvyklý způsob úpravy kapra. Vlasta Paroulková, Most
Škola vaření /17.01.17
Špenátové pirohy s masem

Špenátové pirohy s masem

Místo špenátových listů můžeš udělat náplň z kadeřávku.


Gabriela ...

Škola vaření /11.03.17
Sýrová na penne

Sýrová na penne

Tato sýrová omáčka musí být hustá.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /04.10.16
Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Ještě jednodušší je příprava v domácí pekárně.

Jitka Pokorná, Jihlava

Škola vaření /18.09.16
Uzené v pivním těstíčku

Uzené v pivním těstíčku

Na zapíjení se nehodí nic jiného než pivo.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /19.08.16
Krůtí karbanátek se sýrem

Krůtí karbanátek se sýrem

Struhanku dělám z čerstvého rohlíku.

Hana Poštolková, Nymburk

Škola vaření /04.09.17
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama