Reklama
Šlehačkové řezy
Fotogalerie:

Šlehačkové řezy

Jana Dumková

Hrádek nad Nisou
S tímto moučníkem mi pomáhá dcerka.
Jana Dumková, Hrádek nad Nisou

Ingredience

  • Těsto
  • 5 vejce
  • 250 g cukr krupice
  • 10 lžic voda
  • 10 lžic olej
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g mouka hladká
  • Krém
  • 1 šlehačka
  • 1 jogurt bílý
  • 1 cukr vanilkový
  • 300 g ovoce
  • 3 balení želatina

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme žloutky‚ cukr‚ vodu‚ olej‚ přidáme mouku s kypřicím práškem a nakonec přidáme tuhý sníh. Vypracujeme těsto, které pečeme na plechu s pečicím papírem asi 15 minut.
  2. Ušleháme šlehačku‚ přidáme vanilkový cukr a jogurt. Naneseme na upečené těsto. Poklademe ovocem a zalijeme ho želatinou, kterou připravíme podle návodu.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bažant na víně

Bažant na víně

Jestli máš ráda zvěřinu, upeč si ho. Josef Bartušek, Bítovčice
Škola vaření /15.02.10
Hovězí guláš s houbami

Hovězí guláš s houbami

Můžeš přidat feferonku, bude lepší.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /31.07.16
Linecký koláč s cuketou

Linecký koláč s cuketou

Sušená rajčata jsou v něm důležitá.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /28.02.17
Slepičí vývar se smaženým hráškem

Slepičí vývar se smaženým hráškem

Je to klasika, bez které si neumíme představit žádnou rodinnou oslavu. Slepičí vývar ti...
Škola vaření /10.07.12
Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín

Škola vaření /23.06.18
Hrachová polévka s krutony

Hrachová polévka s krutony

Polévky jsme si doma oblíbili. Já je mám nejraději jako sytou večeři.

        ...

Škola vaření /02.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu