Reklama
Slavnostní bujon
Fotogalerie:

Slavnostní bujon

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky nejlepší.

Daniela Marková, Uherské Hradiště 

Ingredience

  • 1 kg hovězí oháňky
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1/4 celeru
  • 1 cibule
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička soli
  • 1 balení listového těsta
  • 1 vejce
  • podle chuti sůl
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • podle potřeby sezamové semínko

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do hrnce vložíme maso, očištěnou zeleninu, všechno koření a osolíme. Zalijeme 2,5 l vody, přivedeme k varu, ztlumíme a necháme zvolna vařit alespoň 2–3 hodiny. Vyjmeme maso i zeleninu a zbylý vývar přecedíme.

  2. Listové těsto rozválíme na tenkou placku a vykrojíme tvary.

  3. Vejce prošleháme se solí, muškátovým oříškem a potřeme jím listové hvězdičky. Posypeme je sezamovým semínkem a při teplotě 200 °C upečeme. Hotovým pečivem zdobíme polévku těsně před podáváním.


Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanová omáčka s čedarem

Smetanová omáčka s čedarem

Nenáročná příprava, skvělý výsledek. Andrea Jílková, Polička
Škola vaření /04.10.16
Slané rohlíčky s pomazánkou z červené řepy

Slané rohlíčky s pomazánkou z červené řepy

Připraveno podle receptu

Veroniky Kloučkové z Brna

Škola vaření /09.02.18
Bramboráky s cuketou a mletým masem

Bramboráky s cuketou a mletým masem

Velmi jednoduché jídlo, které zvládne i naprostý začátečník, navíc je rychlé a moc...
Škola vaření /16.07.09
Lívance tety Mirky

Lívance tety Mirky

Dřív mi tyto výborné 10lívance pekla moje teta Mirka, dnes si je už připravuji sám.
...
Škola vaření /13.08.08
Bylinková velikonoční nádivka

Bylinková velikonoční nádivka

Na Velikonoce si celá moje rodina ráda pochutná na tradičních dobrotách. Mezi ...
Škola vaření /30.03.09
Bezlepkové kuře na paprice

Bezlepkové kuře na paprice

Markéta Veselková, Zlín

Škola vaření /26.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu