Reklama
Slaninový závin
Fotogalerie:

Slaninový závin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Moc nám chutnal s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Zdena Mašková, Rožnov pod Radhoštěm

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 50 ml bílého vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky oregana
  • trocha sladké mleté papriky
  • podle potřeby sůl
  • trocha mletého pepře
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g najemno nastrouhaného sýra
  • 400 g listového těsta
  • 4–5 plátků anglické slaniny
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce sezamového semínk

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Cibuli nasekáme a zpěníme na oleji. Přidáme vepřové maso, které opékáme, až se začne drobit. Zalijeme jej vínem, které za častého míchání necháme odpařit. Pak přidáme protlak, ochutíme oreganem, paprikou, solí, pepřem a pod poklicí dusíme asi 15 minut. Směs necháme vychladnout. 

  2. 2. Pak maso rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme vejce, strouhanku, utřený česnek a sýr. Vyválíme těsto a středem v pruhu vyložíme slaninou. Z připravené masové hmoty vytvoříme šišku, kterou položíme na pruh slaniny. 

  3. 3. Těsto přeložíme přes sebe a potřeme žloutkem rozšlehaným s vodou. Posypeme sezamovými semínky. Při 200 °C zapékáme asi 7 minut, potom příkon snížíme na 180 °C a asi 15–20 minut dopečeme.


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu Sylvie Protivanské z Prahy
Škola vaření /25.03.19
Bylinkové šišky

Bylinkové šišky

Lehké letní jídlo, které nezklame.

Lenka Hlavsová, Praha

Škola vaření /14.03.17
Domácí pivní rohlíky

Domácí pivní rohlíky

Vždycky je dělám z dvojité dávky, jedna naší hladové rodině nikdy nestačí.

Daniela...

Škola vaření /11.10.16
Květák s omáčkou

Květák s omáčkou

Zbožňuji kombinaci špenátu a sýra. Hodí se i k těstovinám.
Ladislav ...
Škola vaření /16.11.09
Teplé chlebíčky

Teplé chlebíčky

Tak to je můj recept na rychlou svačinu, kterou si často připravuji.
Jana Cibuľová, ...
Škola vaření /02.03.10
Sladký opičí chléb

Sladký opičí chléb

Olga Pysarenko, Praha

Škola vaření /23.01.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu