Reklama
Slané špenátové muffiny
Fotogalerie:

Slané špenátové muffiny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slávka Frančíková, Klatovy

Ingredience

  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku čerstvých špenátových listů
  • 1,5 hrnku pšeničné polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 1 lžíce chia semínek
  • 150 ml ovesného mléka (nebo rýžového či mandlového)
  • 5 lžic kokosového oleje
  • 4 snítky čerstvého tymiánu

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme si formu na muffiny.

  2. Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Špenátové listy opláchneme a nakrájíme na menší kousky a spaříme horkou vodou, aby změkly.

  3. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí a chia semínky. Přidáme žloutky, mléko, olej, špenát, tymián a důkladně promícháme. Nakonec zlehka zapracujeme sníh. Naplníme formičky a vložíme je do trouby.

  4. Pečeme 35–40 minut podle velikosti. Před vyndáním z trouby otestujeme špejlí. Když je po vytažení z muffinu suchá a čistá, máme hotovo.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsa na moštu

Kuřecí prsa na moštu

Vanda Spurná, Chropyně
Škola vaření /21.02.18
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Zdravá svačinka, která je ideální do horkých dnů.

Halina ...

Škola vaření /16.06.17
Paštiková pomazánka se sýrem

Paštiková pomazánka se sýrem

Dělám ji k snídani, hodí se k čaji. 
Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /12.12.11
Zapečená cuketa s kuřecím prsem

Zapečená cuketa s kuřecím prsem

Solíme opatrně, niva je dost slaná.

Olga Šimperová, Rajhrad

Škola vaření /26.07.17
Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Podle receptu

Lenky Bartošové z Poděbrad

Škola vaření /24.03.19
Sušenkové jednohubky s krémem

Sušenkové jednohubky s krémem

Žádné pečení, vše je rychle hotovo.

Zuzana Ličková, Rokycany

Škola vaření /14.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu