Reklama
Slané rohlíčky s pomazánkou z červené řepy
Fotogalerie:

Slané rohlíčky s pomazánkou z červené řepy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Veroniky Kloučkové z Brna

Ingredience

  • ROHLÍČKY:
  • 50 g másla
  • 370 ml smetany + 100 ml mléka
  • 42 g droždí
  • 1 lžíce cukru krystalu
  • 950 g hladké mouky
  • špetka sušeného zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce na potření
  • na posypání hrubá sůl
  • POMAZÁNKA:
  • 3 větší řepy
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 200 g řeckého jogurtu
  • dle chuti balzamikový ocet
  • 1 lžíce olivového oleje
  • pár čerstvých mátových lístků

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Do domácí pekárny dáme rozpuštěné teplé máslo, vlažnou smetanu s mlékem, rozdrobené droždí posypané cukrem, mouku, zázvor, sůl a necháme zpracovat a vykynout těsto. Pak ho rozválíme na placku, rozkrájíme na 12 trojúhelníků a od konce ke středu svineme jednotlivé rohlíky. Klademe je na plechy vyložené pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a upečeme při 200 °C.

  2. Řepy očistíme a upečeme v troubě doměkka. Nahrubo je nastrouháme, přidáme sůl, pepř, jogurt, balzamiko, olej a natrhanou mátu. Vše promícháme a dáme vychladit.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pánev s mrkví a paprikou

Pánev s mrkví a paprikou

Jednoduché a velmi chutné jídlo. Lenka Kudrnová, Nejdek
Škola vaření /29.06.16
Domácí minipizzy

Domácí minipizzy

Záleží jen na tobě, čím si své malé pizzy ozdobíš. Dej na ně to, co máš ...

Škola vaření /31.03.16
Karbanátky v sýrové omáčce

Karbanátky v sýrové omáčce

Jsou lahodné a jemné.

Eva Haladová, Hodonín

Škola vaření /24.05.16
Cuketová čalamáda

Cuketová čalamáda

Hodí se třeba ke smaženým topinkám.  

Jana Zelinková, Plzeň

Škola vaření /04.09.16
Pečené lilky s masem

Pečené lilky s masem

Opečená zelenina chutná výborně.
Tereza Smrčková, Praha
Škola vaření /09.01.10
Vepřová kýta plněná houbami

Vepřová kýta plněná houbami

Kořenitá vůně a chuť rozmarýnu se k podzimu nádherně hodí.

Marie ...

Škola vaření /11.10.16
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama