Reklama
Reklama
Slané rohlíčky s pomazánkou z červené řepy
Fotogalerie:

Slané rohlíčky s pomazánkou z červené řepy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Veroniky Kloučkové z Brna

Ingredience

  • ROHLÍČKY:
  • 50 g másla
  • 370 ml smetany + 100 ml mléka
  • 42 g droždí
  • 1 lžíce cukru krystalu
  • 950 g hladké mouky
  • špetka sušeného zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce na potření
  • na posypání hrubá sůl
  • POMAZÁNKA:
  • 3 větší řepy
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 200 g řeckého jogurtu
  • dle chuti balzamikový ocet
  • 1 lžíce olivového oleje
  • pár čerstvých mátových lístků

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Do domácí pekárny dáme rozpuštěné teplé máslo, vlažnou smetanu s mlékem, rozdrobené droždí posypané cukrem, mouku, zázvor, sůl a necháme zpracovat a vykynout těsto. Pak ho rozválíme na placku, rozkrájíme na 12 trojúhelníků a od konce ke středu svineme jednotlivé rohlíky. Klademe je na plechy vyložené pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a upečeme při 200 °C.

  2. Řepy očistíme a upečeme v troubě doměkka. Nahrubo je nastrouháme, přidáme sůl, pepř, jogurt, balzamiko, olej a natrhanou mátu. Vše promícháme a dáme vychladit.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dobrota z hlívy

Dobrota z hlívy

Do karbanátků můžeš vmíchat také sekanou petrželku. Lucie ...
Škola vaření /21.06.16
Plněná roláda se sýrem

Plněná roláda se sýrem

Máme ji rádi s chlebem nebo s brambory.

Helena Uhříková, Vsetín

Škola vaření /07.01.17
Prsíčka s houbami

Prsíčka s houbami

Nejlepší přílohou jsou šťouchané brambory.

Anna Glaserová, Český Dub

Škola vaření /01.08.17
Plněné bochánky

Plněné bochánky

Nejlepší jsou hned po vytažení z trouby.

Linda Hradecká, Rakovník

Škola vaření /16.11.16
Dětský bramborák

Dětský bramborák

Je to jídlo‚ které si udělá i malé dítě. Ze začátku raději pod dohledem ...
Škola vaření /09.03.09
Kuře pečené s paprikou

Kuře pečené s paprikou

Chtěl bych se stát kuchařem.

Petr Zalabjak, 15 let, Praha

Škola vaření /25.08.15
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama