Reklama
Slané muffiny
Fotogalerie:

Slané muffiny

Svetlana Kravchenko
Svetlana Kravchenko
Ostrava-Dubina

Děti je mají rády na svačinu.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Ingredience

  • Ingredience
  • 100 g slanina
  • 500 g brambory
  • 225 g hladká mouka
  • 3 lžičky kypřící prášek
  • 125 g eidam
  • 1 lžíce petrželová nať
  • 2 vejce
  • 1/2 červená paprika
  • 2 lžíce sterilovaná kukuřice
  • 80 ml olej
  • 125 ml mléko
  • 1 lžička sůl
  • pepř
  • trocha

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme dohněda. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich tekutinu.

  2. Do mouky proseté s práškem do pečiva přidáme slaninu‚ brambory‚ nastrouhaný eidam‚ petrželku‚ vejce‚ papriku‚ kukuřici‚ olej a mléko. Osolíme‚ opepříme a dobře promícháme.

  3. Těsto rozložíme do formiček a dáme péct do trouby na 25 minut při 180 °C.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí paštika  v listovém košíčku

Domácí paštika v listovém košíčku

Listové těsto je křehké a krásně nadýchané. Petr Procházka, Strakonice
Škola vaření /30.12.16
Perník na svačinu

Perník na svačinu

Sladká dobrota mi dodá energii jak ve škole, tak odpoledne, když přijdu unavený ze ...
Škola vaření /31.05.12
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Máš ráda špenát? Zkus si z něho udělat polévku. Skvěle zasytí.
Michaela Prokopová, ...
Škola vaření /08.07.12
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Nepečené řezy

Nepečené řezy

Zdravá pochoutka s ovocem.

Eva Červenková, Praha

Škola vaření /28.07.16
Hermelín v pivním těstíčku

Hermelín v pivním těstíčku

Lucie Stejskalová, Jenisovice

Škola vaření /07.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu