Reklama
Sladký opičí chléb
Fotogalerie:

Sladký opičí chléb

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Olga Pysarenko, Praha

Ingredience

  • 180  ml mléka (ohřátého na 30 °C)
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 400  g hladké mouky + na vál
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • NA OBALENÍ:
  • 120  g másla + na formu
  • 300  g třtinového cukru
  • 1,5 lžíce mleté skořice

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme klasický kvásek z mléka, droždí a špetky cukru. Poté přidáme zbylé suroviny a vzniklé těsto necháme vykynout na teplém místě.

  2. Rukama na pomoučeném vále vytvarujeme tlustou placku a nožem nakrájíme na čtverce velikosti švestky. Ruce si pokryjeme moukou a tvarujeme z těsta kuličky.

  3. Obalení: máslo rozpustíme v mikrovlnce. V jiné míse smícháme cukr se skořicí.

  4. Vyválené kuličky namáčíme v másle a poté obalíme ve skořicovém cukru. Skládáme do vymazané bábovkové formy, dokud nám nedojdou kuličky. Pečeme při 180 °C asi 30–40 minut.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nakyselo se žampiony a kapary

Nakyselo se žampiony a kapary

Je to oblíbené jídlo mých dětí. Jiřina Šustrová, Uherský Brod
Škola vaření /19.10.15
Peciválky zdravěji

Peciválky zdravěji

Oblíbený pokrm mého dětství, který mi často dělávala maminka.
Eva Mikysková, ...
Škola vaření /27.05.10
Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /22.02.19
Šišky na špejlích

Šišky na špejlích

Podávají se s různými omáčkami a pečivem.

Linda Macháčková, ...

Škola vaření /15.11.16
Vločkový nákyp s tvarohem

Vločkový nákyp s tvarohem

Marie Andrštová, Praha

Škola vaření /10.08.18
Sloní slza s krémem

Sloní slza s krémem

Umíme ji už úplně samy.
Monika a Tereza Károvy, Újezd u Cerhovic
Škola vaření /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu