Reklama
Skořicoví šneci
Fotogalerie:

Skořicoví šneci

Karla Hellingerová

Trutnov
Tuhle dobrotu zvládne připravit i malá školačka.
Karla Hellingerová, Trutnov

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 2 sáčky cukr skořicový
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Koupíme již rozválené listové těsto. Rozprostřeme ho na vál‚ potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme skořicovým cukrem.
  2. Plát těsta opatrně svineme do rolády‚ rozkrájíme ho na tenké plátky, které pak přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Před upečením skořicová kolečka ještě potřeme vajíčkem. Plech vložíme do vyhřáté trouby a zhruba při 220 °C pečeme asi 15–20 minut. Jako obměnu můžeme přidat mleté ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křidélka na pivu

Křidélka na pivu

Podle receptu Radima Koláře z Prahy
Škola vaření /04.11.18
Bylinkové šišky

Bylinkové šišky

Lehké letní jídlo, které nezklame.

Lenka Hlavsová, Praha

Škola vaření /14.03.17
Vanilkové vafle

Vanilkové vafle

Maminka dostala jako vánoční dárek vaflovač. Velkou radost udělal i nám, protože ...
Škola vaření /01.12.08
Kuře s jablky a banány

Kuře s jablky a banány

Snadné, rychlé a navíc opravdu moc dobré. 
Marek a Adéla Svobodníkovi, 
...
Škola vaření /28.12.10
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Zavařování mě baví. V zimě si můžeme pochutnávat a vzpomínat na krásné letní dny ...

Škola vaření /19.08.16
Hermelínové brambory s mletým masem

Hermelínové brambory s mletým masem

Hermelín je sýr s velice výraznou chutí, který dodá jídlu tu správnou chuť.

...

Škola vaření /09.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu