Hotovo za pár minut
Podle receptu Niny Bártové z Uherského Brodu
Ingredience
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- kousek másla
- 300 g mletého hovězího
- 300 g mletého vepřového
- 2 vejce
- dle potřeby sůl a pepř
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 1/2 svazku čerstvé petrželky
- 3–4 lžíce strouhanky
- na vymazání formy olej
- 150 g krájené anglické slaniny
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a stroužky česneku na plátky.
-
Postupně obojí osmahneme na másle a necháme vychladnout.
-
Všechno maso promícháme a přidáme vejce, sůl, pepř, sladkou papriku, hořčici, nadrobno posekanou petrželku, strouhanku a zchladlou opečenou cibulku s česnekem. Rukama vše dobře propracujeme.
-
Formu na srnčí hřbet vytřeme olejem a na dno a stěny rozložíme plátky slaniny. Vložíme masovou směs a sekanou pečeme při 180 °C asi 1 hodinu.
Tip redakce
Do základu na sekanou můžeš přidat kostičky tvrdého sýra.