Reklama
Segedínský guláš z kližky
Fotogalerie:

Segedínský guláš z kližky

Květuše Šindelářová

Praha 9
I když jsem už babičkou, sama vařím guláš tak, jak mě ho naučila moje maminka. Bez „éček“ a dalších jiných vymožeností.
Květuše Šindelářová, Praha 9

Ingredience

  • 500 g maso hovězí-kližky
  • 1 lžíce sádlo
  • 100 g špek
  • 2 cibule
  • 1 sáček zelí kysané
  • 1 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • trochu paprika mletá
  • 1 lžíce bílý jogurt nebo zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Kližku opláchneme a nakrájíme na kostky, špek a cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Sádlo rozpálíme, nasypeme špek a na něm zpěníme cibuli.
  2. Přidáme nakrájené maso, osmahneme a necháme zatáhnout, okořeníme a lehce zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme vařící vodou a vaříme do poloměkka.
  3. Pak přidáme sáček pokrájeného kysaného zelí s trochou nálevu. Dusíme ještě tak dlouho, až je zelí i maso měkké. Na závěr vmícháme lžíci kysané smetany nebo jogurtu a již nevaříme. Přílohou jsou u nás výlučně domácí houskové knedlíky.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkové placičky

Pórkové placičky

Nejdříve jsem od maminky odkoukala přípravu sladkých lívanečků, pak jsem ale ...
Škola vaření /31.07.09
Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora

Škola vaření /23.04.19
Placky se smetanovou směsí

Placky se smetanovou směsí

Výborné spojení pikantních hub a škvarků tě mile překvapí, nyní je právě ...

Škola vaření /07.08.16
Tvarohové noky

Tvarohové noky

Přeliv můžeš připravit i z malin nebo borůvek.

Tomáš Čížek, Stebno 

...
Škola vaření /18.08.16
Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

Dobře připravená křidýlka jsou častokrát mnohem lepší než sušší maso z kuřecích ...

Škola vaření /19.09.16
Máslové croissanty

Máslové croissanty

Pracné, ale velmi chutné.

Iveta Müllerová, Březina

Škola vaření /12.10.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu