Ingredience
- 500 g maso hovězí-kližky
- 1 lžíce sádlo
- 100 g špek
- 2 cibule
- 1 sáček zelí kysané
- 1 lžíce mouka hladká
- špetka sůl
- špetka kmín
- trochu paprika mletá
- 1 lžíce bílý jogurt nebo zakysaná smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kližku opláchneme a nakrájíme na kostky, špek a cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Sádlo rozpálíme, nasypeme špek a na něm zpěníme cibuli.
-
Přidáme nakrájené maso, osmahneme a necháme zatáhnout, okořeníme a lehce zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme vařící vodou a vaříme do poloměkka.
-
Pak přidáme sáček pokrájeného kysaného zelí s trochou nálevu. Dusíme ještě tak dlouho, až je zelí i maso měkké. Na závěr vmícháme lžíci kysané smetany nebo jogurtu a již nevaříme. Přílohou jsou u nás výlučně domácí houskové knedlíky.