Reklama
Se slaninou a bramborami
Fotogalerie:

Se slaninou a bramborami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slaninka by měla být po upečení pěkně křupavá, přeji dobrou chuť!

Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 600 g mletého masa
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • trocha grilovacího koření
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 brambor
  • 200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mleté maso podle potřeby osolíme, okořeníme pepřem a trochou grilovacího koření, přidáme vejce a utřené stroužky česneku. Směs pořádně promícháme. 

  2. krok2

    Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zapékací mísu nebo pekáček vyložíme plátky anglické slaniny – pečlivě, včetně rohů a okrajů. Několik plátků si necháme na později. 

  3. krok3

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na slaninu rozložíme nastrouhané brambory, osolíme a poklademe cibulí. Pak přidáme směs mletého masa a povrch pokryjeme zbylými plátky slaniny. 

  4. Troubu předehřejeme na teplotu 190 °C. Vložíme pekáček a pečeme po dobu 1,5 hodiny. Po upečení obsah vyklopíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Podáváme s okurkou nebo zeleninovým salátem.


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíkové špízy

Rohlíkové špízy

Rád běhám venku a chodím s mamkou a taťkou na kroužek mladých hasičů. To pak musím ...
Škola vaření /12.02.17
Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Jednoduchý koláč zvládne i malé dítě.
D. a Š. Záškolní, Šenov
Škola vaření /07.06.13
Perník na svačinu

Perník na svačinu

Sladká dobrota mi dodá energii jak ve škole, tak odpoledne, když přijdu unavený ze ...
Škola vaření /31.05.12
Toasty se zvířátky

Toasty se zvířátky

Chtěli jsme rodiče překvapit něčím dobrým a povedlo se! Bylo jim líto naše krásně ...

Škola vaření /19.02.17
Broskvová pochoutka

Broskvová pochoutka

S touto novinkou přišla moje mamka. Je to moc velká bašta, a tak jsem se ji také...
Škola vaření /21.11.08
Cuketový perník

Cuketový perník

Je krásně vláčný a díky cuketě dlouho vydrží.

Eva Navrátilová, Vlašim

Škola vaření /28.08.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama