Reklama
Se slaninou a bramborami
Fotogalerie:

Se slaninou a bramborami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slaninka by měla být po upečení pěkně křupavá, přeji dobrou chuť!

Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 600 g mletého masa
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • trocha grilovacího koření
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 brambor
  • 200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mleté maso podle potřeby osolíme, okořeníme pepřem a trochou grilovacího koření, přidáme vejce a utřené stroužky česneku. Směs pořádně promícháme. 

  2. krok2

    Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zapékací mísu nebo pekáček vyložíme plátky anglické slaniny – pečlivě, včetně rohů a okrajů. Několik plátků si necháme na později. 

  3. krok3

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na slaninu rozložíme nastrouhané brambory, osolíme a poklademe cibulí. Pak přidáme směs mletého masa a povrch pokryjeme zbylými plátky slaniny. 

  4. Troubu předehřejeme na teplotu 190 °C. Vložíme pekáček a pečeme po dobu 1,5 hodiny. Po upečení obsah vyklopíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Podáváme s okurkou nebo zeleninovým salátem.


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Dá se jíst i k večeři nebo na snídani. Klárka Pejchalová, 11 let, Praha
Škola vaření /28.03.17
Koláčky s kytičkami

Koláčky s kytičkami

Bez tohoto cukroví by nebyly pořádné Vánoce!
Bohumil a Šimon Možíšovi, Velká ...
Škola vaření /12.12.12
Jarní vaječný závin

Jarní vaječný závin

Mladé kopřivy dodají svěží chuť.

Dana Truhlářová, Česká Lípa

Škola vaření /07.03.17
Kuře po argentinsku

Kuře po argentinsku

Recept na kuře, které jsem jako malá milovala. Dnes ho milují i moje děti a doma je to ...
Škola vaření /13.02.17
Zapečené kuřecí řízky

Zapečené kuřecí řízky

Občas nám maminka dovolí, abychom si pod dohledem připravily samy nějakou dobrotu.
...
Škola vaření /20.10.09
Myšky šibalky

Myšky šibalky

Pozor na kočky, taky by si tyto krásné myšky daly.

Eliška Moravcová, Dobříš

Škola vaření /19.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu