Reklama
S rajčatovou omáčkou
Fotogalerie:

S rajčatovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Z domácího těsta jsou prostě nejlepší. 

Monika Tintěrová, Praha

Ingredience

  • Rajčatová omáčka:
  • 300 g rajčat
  • 2 lžíce rajskéjo protlaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g másla
  • 1/2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • trocha soli a pepře
  • špetka bazalky
  • trocha petržele
  • Těsto:
  • 300 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžíce vody
  • 1žíce olivového oleje
  • 1 lžíce parmazánu
  • Na dokončení:
  • 1 brokolice
  • 100 g ricotty
  • 100 g mozzarelly
  • 1/2 cibule
  • trocha tymiánu
  • 10 g másla
  • 10 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • trocha soli a pepře
  • trocha muškátového oříšku
  • 2 lžíce parmazánu
  • 100 g schwarzwaldské šunky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Na pánvi rozpustíme máslo s olivovým olejem. Přidáme nakrájenou cibulku a česnek, po chvíli nakrájená rajčata a rajský protlak. Osolíme a opepříme. Necháme na mírném plameni vařit asi 30 minut. Před koncem přidáme bylinky. 

  2. 2. Z mouky, vajec, vody, oleje a  parmazánu zpracujeme těsto, které necháme hodinu odpočívat. Pak vyválíme pláty, které nařežeme na čtverce dle šířky zapékací mísy. Necháme chvíli schnout, pak povaříme.

  3. 3. Uvařenou brokolici rozmixujeme. Do mísy dáme ricottu, nastrouhanou mozzarellu, nakrájenou cibulku a tymián. 

  4. 4. Na bešamel v hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku, vymícháme jíšku a přilijeme mléko. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme parmazán. 

  5. 5. Na dno zapékací mísy nalijeme rajčatovou omáčku. Cannelloni připravíme tak, že na plátek těsta dáme plátek šunky, trochu brokolicové směsi a zabalíme do ruličky. Ty skládáme do zapékací mísy. Nakonec je přelijeme bešamelovou omáčkou a dáme péct. 


Pošli recept! - Speciál - Těstoviny (16.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná sekaná

Plněná sekaná

Tahle sekaná je pěkně barevná. Hana Šátralová, Praha
Škola vaření /28.11.13
Palačinky s borůvkami

Palačinky s borůvkami

Mám moc ráda sladká jídla, ráda je i vařím.
Kristýna Slámová, Karviná
Škola vaření /22.12.08
Dřevorubecký toast

Dřevorubecký toast

Nedávno mi zase začala škola a já jsem si řekla, že bych mamince mohla doma pomoct ...
Škola vaření /05.01.09
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Na velké vaření si ještě netroufáme, ale studenou zdravou dobrotu zvládneme úplně...
Škola vaření /09.03.09
Smetanová omáčka s čedarem

Smetanová omáčka s čedarem

Nenáročná příprava, skvělý výsledek.

Andrea Jílková, Polička

Škola vaření /04.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu