Reklama
Rychlé tvarohové vdolečky
Fotogalerie:

Rychlé tvarohové vdolečky

Matěj Tomek

Drnovice
Mně i mému bráškovi Honzíkovi chutnají.
Matěj Tomek, Drnovice

Ingredience

  • 250 g měkký tvaroh
  • 100 ml mléko
  • 2-3 vejce
  • 2 lžíce rum
  • 2 sklenky polohrubá mouka
  • 1/2 kypřicí prášek
  • dle potřeby olej na smažení
  • na potření povidla
  • na ozdobu tvaroh utřený s cukrem

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Tvaroh utřeme se 100 ml mléka, vejci a rumem. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pořádně promícháme.
  2. Lžící vykrajujeme malé nočky a na rozpáleném oleje smažíme rovnoměrně po obou stranách.
  3. Vdolečky potřeme švestkovými povidly a ozdobíme je lžičkou tvarohu.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlé kokořezy

Rychlé kokořezy

Opravdová delikatesa pro všechny labužníky. Jana Dumková, Hrádek nad Nisou
Škola vaření /13.01.09
‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

Udělal jsem je podle vlastní fantazie.
Tomáš Kratochvíl, 11 let, Čeňovice
Škola vaření /27.12.11
„Lázeňské” telecí ragú

„Lázeňské” telecí ragú

Zeleninou ani vínem nikdy nešetřím.

Sylvie Nebřenská, Újezd u Brna

Škola vaření /03.04.17
Ostružinové šátečky

Ostružinové šátečky

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /10.08.18
Zapečený květák s kuskusem

Zapečený květák s kuskusem

Lehký, nadýchaný, zdravý a chutný pokrm.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Škola vaření /21.07.17
Lilkové jednohubky

Lilkové jednohubky

Je mi deset let, peču je pro sebe i pro tátu.

Aneta Titzová‚ Brno

Škola vaření /02.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu