Recept na rizoto mám od maminky.
Jana Kučerová, Praha
Ingredience
- 250 g mleté vepřové maso
- 250 g mražená zelenina s kukuřicí
- 250 g rýže
- 1 cibule
- 2 lžice olej
- 1 lžička sůl
- dle chuti mletý pepř
- 600 ml voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátý olej. Přidáme maso, které osolíme, opepříme a chviličku podusíme, aby pustilo šťávu. Přidáme zeleninu, promícháme s masem a ještě chvilku necháme pod pokličkou dusit.
-
Asi po pěti minutách do hrnce přidáme propranou rýži, zalijeme vodou a důkladně promícháme. Přivedeme k varu. Poté plamen stáhneme a rizoto za občasného promíchání vaříme pod poklicí na mírném ohni cca 25 minut, dokud se nevyvaří všechna voda a rýže nezměkne.