Ryby můžeš prostě jen upéct a podávat s rozmačkanými batáty. Také to nemá chybu.
Dana Dvořáková, Zlín
Ingredience
- 500 g filet z mořské štiky
- dle potřeby strouhanka
- 1 větší cibule
- 1 vejce
- podle chuti koření na ryby
- podle potřeby sůl
- podle chuti pepř
- na smažení olej
- Batátové pyré:
- 1 kg batátů
- podle potřeby sůl
- kousek másla
- 100–150 ml mléka
- 1/2 svazku petrželky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Rybu umeleme na mlýnku na maso, přidáme strouhanku, nadrobno pokrájenou cibuli, vejce a vše ochutíme kořením na ryby, solí a pepřem. Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které smažíme z obou stran na oleji.
-
2. Batáty oškrábeme, nakrájíme a vaříme ve slané vodě přibližně 15–20 minut. Batáty slijeme, přidáme máslo, horké mléko a vyšleháme je na kaši. Vmícháme nadrobno pokrájenou petrželku a pyré dochutíme solí.